Flinchs Hotel: Populær hotel-adresse på Samsø

Historien om Flinchs Hotel i Langgade i Tranebjerg på Samsø går helt tilbage til 1880'erne. Foto: GolfXtra

I 134 år har Flinchs Hotel tiltrukket gæster og turister i Samsøs hovedby Tranebjerg. Køkkenet imponerer med gennemført gastronomi.

Tranebjerg, Samsø: Lige godt fire kilometer er der fra golfklubben på Besser Kirkevej på Samsø ind til Flinchs Hotel i øens hovedby Tranebjerg.

LÆS MERE: Samsø Golfklubs fornemmelse for udvikling

Nærmest samme afstand er der til den populære badestrand ved Sælvig samt til havenbyen Ballen på den sydøstlige side af øen, hvor færgen fra Sjælland sejler til og fra. Med den korte afstand tiltrækker det historiske hotel ganske mange turister samt også golfspillere.

Restaurationslokalerne er lyse og hyggelige. Foto: Flinchs Hotel

Hotellets historie

Historien om hotellet daterer sig tilbage til 1885, hvor Hans Nielsen Flinch opførte hotellet. Ud over gæstgiveri drev han også kolonialhandel, som dog senere blev flyttet til en nyopført bygning på nabogrunden. Dermed var Flinchs Hotel en realitet.

I 1912 blev hotellet solgt til Holger Georg Nielsen – og blev i hans tid øens førende hotel. Under krigen i 1940`erne bestyrede hans søn hotellet, men da sønnen døde i 1946, blev hotellet solgt.

28 værelser omfatter Flinchs Hotel – allesammen ikke ryger-værelser. Foto: Flinchs Hotel

I stedet blev hotellet overtaget af et aktieselskab ”Tranebjerg Forsamlingsbygning” som også ejede og drev byens forsamlingshus. De drev hotellet videre under ledelse af en ansat inspektør indtil begyndelsen af 1970´erne, hvor Flinchs Hotel igen kom i privat eje.

Mange kendte og indflydelsesrige personer har gæstet hotellet gennem årene. I 1892 boede den norske forfatter Knut Hamsun en tid på hotellet for at få fred og ro til at skrive. I 1904 overnattede Herman Bang under en foredragsturné.

28 værelser

Flinchs Hotel har 28 værelser – alle med eget bad og toilet og tv. Otte af værelserne ligger i tilbygningen ”Stalden”. Her er der adgang direkte fra gårdhaven og dermed ideelt for gangbesværede og kørestolsbrugere. Alle værelser er ikke ryger-værelser.

Restaurant Flinch´s køkken serverer både traditionelle retter – men også andre spændende menuer, som tilberedes med udgangspunkt i de mange friske råvarer, øen har at byde på. Kokken bestræber sig på ved nytænkning at mikse det traditionelle med det mere moderne køkken. Middagen serveres i den hyggelige restaurant eller i gårdhaven, når vejret tillader det.

En rygende varm jordskokkesuppe er en dejlig åbning på en menu på Flinchs Hotel, som skifter menukortets indhold jævnligt. Foto: GolfXtra

GolfXtra’s udsendte oplevede en gedigen gastronomisk oplevelse. Forretten var en særdeles velsmagende jordskokkesuppe, mens hovedretten var en velberedt entrecote, salat med blandt andet syltede løg og syltede rødbeder samt lækre, store fritter. Til retten blev der serveret en ramsløgssauce.

Priserne for overnatning med morgenmad begynder ved 850 kroner for et dobbeltværelse.

Yderligere info om hotellet findes på websitet: Flinchs Hotel

Langgade 23, Tranebjerg
8305, Samsø
Tlf.: +45 86 59 17 22
info@flinchshotel.dk

 

Af Jørgen Schultz
på Samsø