Furesø bliver vært for Danish Golf Championship i 2025

Så er der sat navne på de kommende tre års Danish Golf Championship i Danmark.

For første gang vil den danske afdeling af DP World Tour besøge Hovedstadsområdet. Det sker i august 2025, hvor Danish Golf Championship vil blive afholdt på Furesø Golfklubs smukke baner nord for København.

Så er det afgjort, hvor Danish Golf Championship skal afvikles i årene 2024, 2025 og 2026.

Mens det allerede er meldt ud, at Lübker på Djursland og Great Northern er værter for Danish Golf Championship i henholdsvis 2024 og 2026, så er det nu en kendsgerning, at DP World Tour i 2025 for første gang skal til hovedstadsområdet. Det bliver Furesø, som skal være værtsbane.

Danish Golf Championship har deltagelse af 156 spillere fra hele verden, med mange af de danske stjerner i spidsen. Der er lagt op til golf i verdensklasse og en fest for alle, fordi dette mesterskab er meget mere end bare en golfturnering. Det ventes, at op til 80.000 tilskuere vil besøge Danish Golf Championship 2025.

Furesø kan begynde nedtællingen til Danish Golf Championship 2025. Foto: Furesø Golfklub

– Vi er meget stolte over at være blevet valgt som vært for en turnering på dette niveau. Tidligere har vi afholdt Europamesterskaber for kvinder og juniorer samt andre store eliteturneringer, men dette er på et helt andet niveau, og det glæder vi os rigtig meget til, udtaler formanden for Furesø Golfklub, Lotte Burchard, i en pressemeddelelse.

– Denne begivenhed viser, at vores bane hører til blandt de bedste i Nordsjælland. Vi mener, at det vil være med til at sikre den nødvendige tilgang af nye medlemmer i årene fremover. Samtidig håber jeg, at Danish Golf Championship vil stimulere de unges interesse for golf, og de nuværende juniorer i klubben vil helt sikkert blive inspireret, lyder det fra Lotte Burchard.

DP World Tour, som er den mest profilerede samling af golfturneringer i Europa, har normalt deltagelse af nogle af verdens bedste og mest berømte spillere, og turneringen i Furesø Golfklub forventes at have en præmiesum på omkring 20 mio. kr.

Vigtig milepæl

– At vi nu har fået 2025-udgaven af vores danske flagskib placeret i Furesø Golfklub, 25 kilometer fra Rådhuspladsen, er kæmpestort og en vigtig milepæl i vores målsætning om at få turneringen rundt i hele landet. Jeg har selvfølgelig også informeret de danske spillere om nyheden, og de har alle taget imod den med stor begejstring. Alle er sikre på, at det bliver en succes, siger Flemming Astrup, direktør i GolfPromote.

På mødet var også Søren Kjeldsen og Niklas Nørgaard, og begge var meget positive.

– Jeg blev helt vildt glad, da jeg hørte, at det blev Furesø Golfklub, der blev vært for Danish Golf Championship næste år. Jeg har spillet på banen massevis af gange i mine år som junior. Jeg er vokset op 10 minutter herfra, så det er næsten som at skulle spille på hjemmebane, lyder det begejstret fra Niklas Nørgaard.

– Jeg er helt sikker på, at banen kan sættes op til en god test for os, og jeg er slet ikke bekymret for den del. Jeg kan bo hjemme, og jeg tror, der kommer rigtigt mange venner og familie, og det glæder jeg mig også til, siger Niklas Nørgaard.

Af Jørgen Schultz