Golf og afslapning direkte ud til Kalmarsund

På de to baner, Lange Jan og Lange Erik, er der store greens på op til 1.000 kvadratmeter. (Foto: Ekerum Resort Öland)

Ekerum Resort Ölands to baner Lange Jan og Lange Erik – opkaldt efter fyrtårnene på øen – byder på masser af udfordringer. På hotellet er der hyggelige og komfortable lejligheder. Desuden er der restaurant, bar samt spa og wellness.

Öland, Sverige: To af Sveriges mest besøgte baner ligger på Öland ud for den svenske østkyst omkring tre timers kørsel fra Øresundsbroen gennem Skåne, Blekinge og op til Kalmar.

Ekerum Resort Öland hedder stedet, som på et tidspunkt var ejet af Ving Rejser i My Travel-koncernen, som det hed dengang.

Luftfoto af resortet ned til Kalmarsaund med hotellet og lejlighederne i rækkehusene. (Foto: Visit Öland)

Resortet ligger smukt på vestvendt skråning ned mod Kalmarsund. Gæsterne kan lade sig indkvartere i komfortable ferielejligheder med eget køkken, dejligt inventar, tv, bad, terrasse og i nogle af lejlighederne kakkelovn i porcelæn. Lejlighederne ligger i rækkehuse lige ud til golfbanerne og med en storslået udsigt ud over banerne med sundet som en smuk baggrund.

Lang sæson

Det er fra juni og fremefter, at Sverige skal opleves. Det fortælles, at man mindst en gang i sit liv bør opleve den svenske midsommer, og lad endelig golfoplevelserne supplere med krabbespisning samt andre svenske specialiteter.

Helt fremme i september og oktober er der vejrmæssigt stadig rigtig gode muligheder for at prøve kræfter med de to baner, Lange Jan og Lange Erik – opkaldt efter øens to fyrtårne.

Begge baner er designet af golfbane-arkitekten Peter Nordwall, og banernes layout byder på forrygende udfordringer for golfspillerne – både nybegyndere samt de mere garvede. De 36 huller er fornemt anlagt i det skønne terræn ned til Kalmarsund, og der er blevet værnet om de gamle, flotte træer. Flere vandløb samt mindre søer er også bragt i spil.

Både fairways og greens er sædvanligvis i høj standard, og specielt greens er der kræset gevaldigt for. Mange af dem er helt oppe på 1000 kvadratmeter, og i flere tilfælde er der betragtelige niveauforskelle – ja, helt op til en meter.

Spa og restaurant

Ud over golfspillet er der andre aktiviteter i Ekerum Resort Öland, så det ikke bliver golf det hele. Wellness hører mange steder uløseligt sammen med golf, og spa-afdelingen giver muligheder for ren afslapning efter traveturene rundt på de to baner. Her står uddannede massører klar til at løsne op for ømme muskler eller andre skavanker i ryg, nakke, arme eller benene. En swimmingpool er der også.

Herlig solnedgang over Kalmarsund. Midsommeren er det helt perfekte tidspunkt at besøge Sverige. (Foto: Ekerum Resort Öland)

I restaurationen diskes op med kulinariske oplevelser, og rundt ved bordene er der ud over gourmetlækkerierne også mulighed for at følge solnedgangen ude bag Kalmarsund.

Værelser og lejligheder er hyggeligt og komfortabelt indrettet. (Foto: Ekerum Resort Öland)

 

Af Jørgen Schultz
I Ekerum, Sverige

 

fakta

Pris-eksempel

På Golfsverige.dk er der hentet følgende pris-eksempel på et ophold på Ekerum Resort Öland:

Bo tre nætter – betal for to. Tre gange morgenbuffet, tre x to retters middage samt tre gange greenfee.

Pris: Fra 3.100 SEK – svarende til cirka 2.220 kroner pr. person i dobbeltværelse.

Info: www.golfsverige.dk