Muskelbundtet slog til på Winged Foot

27-årige Bryson DeChambeau vandt sin første majortitel ved at triumfere på Winged Foot ved US Open. Foto: US Open.com

27-årige Bryson DeChambeau bombede sig til sin første major ved US Open. Seks slag efter fulgte Matthew Wolff. Rasmus Højgaard missede cuttet.

Westchester County, USA: Da mørket så småt sænkede sig over Winged Foot-banen i Westchester County uden for New York, kunne muskelbundtet Bryson DeChambeau række sejrstrofæet mod aftenhimlen.

Den 27-årige DeChambeau, som har vakt opsigt ved at spille med jern med skaftet med samme længde og senest en fysisk forvandling, cruisede sig til sin første majortitel ved US Open.

Eneste mand i feltet under par. Sådan var leaderboardet, da der blev sat punktum. Med en runde i 67 slag – tre under par – landede DeChambeaus vinderscore på minus seks. På andenpladsen fulgte Matthew Wolff, som satte sin to slags-føring til på finaledagen, i en score i par.

DeChambeau var gået ind i turneringen med at strategi om at bombe sine drives afsted for at have de korteste indspil til de svære greens. Selv om han missede et væld af fairways, lykkedes det ham på imponerende vis at scramble af høj, høj kvalitet, og også på greens leverede han fremragende puttning.

Danske Rasmus Højgaard fik sin major-debut – men formåede ikke at klare cuttet på den vanskelige og historiske Winged Foot-bane.

Næste år er der US Open på Torrey Pines i det sydlige Californien – forhåbentlig igen med tilskuere på banen.