Oman oplever markant vækst inden for golfturisme

Al Mouj Golf er én af banerne, som ligger med en fantastisk beliggenhed ud til Det indiske Ocean. Foto: Al Mouj Golf

Ørkenstaten Oman på den arabiske halvø betragtes som en skjult juvel, når det gælder golf.

Oman: Der er betydelig vækst i golfturismen i ørkenstaten Oman på den arabiske halvø med kulturarv og moderne liv.

Fem 18 hullers baner er der at vælge mellem – alle sammen inden for rækkevidde af hovedstaden Muscat, hvor også den internationale lufthavn er placeret. Oman behøver på ingen måde at stå i skyggen af Dubai. Turismen er stille og roligt blevet en faktor i Oman, og det er sket, uden at byggeriet er løbet løbsk og med en nænsom planlægning. Sultanatets skønhed er intakt.

Al Mouj-banen har været vært for Europa Touren. Foto: Al Mouj Golf

Mange flere golfspillere

Golfbanerne i sig selv er forskellige fra den fantastiske Al Mouj Golf, som er vært for den årlige European Tour Oman Open, til de to ældste baner i Oman, der går tilbage til 1969, Ghala Golf Club og Ras Al Hamra. De to øvrige 18 hullers baner er Al Maha Golf Club samt Muscat Hills Golf & Country Club

– Siden den oprindelige Oman Open kom til landet i februar 2018, har vi set en stigning i internationale gæster, der ønsker at besøge vores smukke land for at opleve landskabet mangfoldighed og værdsætte de bemærkelsesværdige seværdigheder i vores bjerge, wadier, strande, ørken samt naturligvis spille på en af vores mange maleriske golfbaner, lyder det fra Salim al Mamari, generaldirektør for Kampagnedirektoratet i Ministeriet for turisme.

På trods af Omans hurtige forandring til et moderne samfund, siden majestæten Sultan Qaboos besteg tronen i 1970, har landet bevaret sin arv, traditioner og værdier. Landet er kendt for en befolkning med en enestående gæstfrihed, som er med til at gøre Oman til den ideelle destination for turister og golfspillere, der ønsker at opleve det autentiske Arabien.

Ghala Golf Club er en anden af de i alt fem 18 hullers-baner, som er i Oman. Foto: Ghala Golf Club

Omans landskab er varieret. Fra de høje bjerge og dybe kløfter i Al Hajar-området, til vandfyldte wadier, utallige uspolerede strande og nogle af verdens mest fantastiske ørkenlandskaber. Oman’s skønhed er åbenbar i alle dele af landet.

Rejseselskaberne Atlantis og Mulligan Golf tilbyder rejser til Oman.