Royal Liverpool skal huse The Open i 2022

R&A har offentliggjort, at 2022-udgaven af The Open skal afvikles på Royal Liverpool. Foto: Royal Liverpool Golf Club

Otte år efter Rory McIlroy’s sejr i Hoylake skal banen for 13. gang huse The Open Championship.

Hoylake, England: Royal & Ancient har besluttet, at 2022-udgaven af The Championship – den 151. i rækken – skal afvikles på Royal Liverpool i Hoylake på den engelske vestkyst.

Det er 13. gang, at The Open skal afvikles på Royal Liverpool. Senest var banen vært i 2014, hvor Rory McIlory sikrede sig sejren og det prestigefyldte trofæ, The Claret Jug.

Men andre stjernespillere har vundet på banen. I 2006 var det Tiger Woods, som for tredje gang vandt og blev kåret som The Champion Golfer of the year.

– The Open er stærkt forbundet med Englands golfkyst, og efter succesen på Royal Birkdale for to år siden ved vi, at der vil være enorm spænding blandt golffans ved sin tilbagevenden til Royal Liverpool, siger Martin Slumbers, administrerende direktør for Royal & Ancient, som udfører turneringen.

I år er det Royal Portrush i Nordirland, som bliver vært. Næste år kommer turen til Royal St. George’s i det sydøstlige England. Den bane, hvor Thomas Bjørn var ganske tæt på at vinde en major, havde det ikke været for en famøs bunker. I 2021 fejrer The Open 150 års jubilæum, hvor turneringen naturligvis er henlagt til St. Andrews i Skotland – The home of Golf.