Vestfynske Barløseborg med dramatisk ø-green

Barløseborg Golfklubs bane rummer masser af skønhed. Foto: GolfXtra

Der er markante forskelle på for ni og de bagerste ni huller i Barløseborg Golfklub. Her er nogle af højdepunkter.

Barløseborg, Fyn: Hvis der er en bane, hvor der er markant forskel på de første ni huller og de bagerste ni huller, så golder det Barløseborg Golfklub tæt ved Assens.

Den gamle ejendom rummer klubhuset og nogle få overnatningsmuligheder. Her er klubhuset set fra banens 18. og sidste hul. Foto: GolfXtra

Banearkitekten Henrik Jacobsen har skabt en golfbane, som er en sand udfordring med stribevis af stærke og afvekslende huller.

GolfXtra Guide giver her et bud nogle af de højdepunkter, som banen har at byde på. For der er masser af rigtig stærke golfhuller på banen.

På for ni er der en skønhed af et hul. Det er hul 7 – et 347 meter langt par 4 hul med en anelse dogleg-venstre. Lige i knækket står nogle halvhøje træer, og der gemmer sig en lille kanal. Det gælder om at komme tilpas langt frem, så åbningen mellem træerne ved kanalen giver et blik direkte mod green. Det er ikke bare en sand fryd for øjet, det er samtidig et golfhul af høj, høj klasse. Lykkes det ikke at komme langt nok frem, så skal det overvejes, om der skal risikeres et slag over træerne med de katastrofer, det kan føre med sig.

Mange faldgruber

Med ganske mange små søer, kanaler og vandhuller har Barløseborg sine faldgruber. Men der er også et pænt antal huller, hvor der kan scores og sættes pænt med point ind på scorekortet.

Banens signaturhul er 16. – et par 3 hul med en dramatisk ø-green. Foto: GolfXtra

16. hul er signaturhullet. 121 meter fra gul tee er der til midten af green, mens der fra rød tee kun er beskedne 103 meter. Men det er ikke bare en skønhed; det er et dramatisk hul, hvor bolden ikke blot skal op at flyve. Det skal også lande på green med en blødhed, så den bliver på pladen.

Inde i klubhuset hænger dette skilt; ganske sigende om den humor, som golfsporten af og til bringer med sig.

Omkring 40 meter lang er green, så der er egentlig masser af plads. Lykkes det ikke at få bolden på green, så er droppezonen helt fremme ved green. Banens ejer Niels Haustrup skal ifølge pålidelige kilder have haft diskussioner med arkitekten Henrik J. Jacobsen om, hvorvidt par 3-hullet skulle bevares, som det oprindelig var tænkt. Arkitekten var lidt af den opfattelse, at hullet måske var for svært for en gennemsnitsgolfer.

Et kig ind i et af værelserne, som Barløseborg Golfklub har at tilbyde.

Men Haustrup var af en anden mening, og hullet forblev uændret. Og heldigvis for det. Det er et af de huller, der bare mejsler sig ind på nethinden.

De fleste af de første ni huller veksler mellem åbne vidder og så nogle huller, der nærmest er gemt væk inde i træerne. De åbne engarealer bliver pludselig til en parkbane.

Når Skovvangsvej krydses, efter at der er puttet ud på hul 9, så skifter banen karakter i den gamle grusgrav. Flere af hullerne er kuperede med skrænter og skråninger.

Et blindt monster

Hul 12 skal nævnes, for det er et monster par 5-hul. Et blindt monster. De fleste vil få et andetslag, hvor der ikke rigtig er nogen retning, ud over at en kæmpe pæl i det fjerne fortæller, at det nok er denne vej. Men lad for alt i verden være med at gå venstre om denne pæl, for så truer sand og grus.

Lykkes det eksempelvis at komme ”tørskoet” forbi signaturhullet, hul 16, så venter der en forholdsvis rolig afslutning på banen. Hul 17 er et kort par 4 hul på blot godt 250 meter, så der er reelt ingen grund til at slå driver på hullet.

Og så slutter det egentlig, som det begyndte på banen; nemlig med et par 3 hul. Pakket ind i en korridor af træer er der kun 126 meter fra gul tee, og eneste forhindring er en bunker venstre for green og en lille sø bag ved green.

Barløseborg ligger ti kilometer til Assens og 15 kilometer ud til den fynske motorvej E20.

 

Af Jørgen Schultz
i Barløse, Fyn

 

fakta

Om Barløseborg Golfklub

De første ideer om en golfbane på 65 hektar af gården Barløseborgs jorder kom i 2002. Idemanden var ejendommens ejer Niels Haustrup, der har en langtidskontrakt med klubben.

Golfklubben blev etableret i 2005 med klubhus i den tidligere gårds hovedbygning. Her er der også indrettet café og restauration, mens overnatningsmulighederne findes på første sal.

I kølvandet på finanskrisen – i 2010 – gik anlægget i betalingsstandsning. Men det lykkedes at komme ud af den økonomiske krise, og grundlaget for en sund drift var skabt.

Greenfee koster i højsæsonen fra 1. april til 31. oktober 350 kroner for seniorer. Priserne i weekender og helligdage er 400 kroner.