2.200 nye golfspillere kom til på en søndag

Golfens Dag 2021 resulterede i 2.200 nye medlemmer rundt i klubberne. Illustration: Dansk Golf Union

På trods af corona-restriktioner så var der pænt fremmøde ved 2021-udgaven af Golfens Dag.

Der var mundbind, der var afstand. Men på trods af corona-restriktioner så var der et rigtig pænt fremmøde ved Golfens Dag 2021.

Kim Uldahl, der er udviklingskonsulent i Dansk Golf Union og ansvarlig for afvikling af årets store rekrutteringsevent, fortæller i en pressemeddelelse, at tilbagemeldinger fra de medvirkende klubber viser, at 2.200 kvinder og mænd samt børn og unge er meldt ind som aktivt medlem.

– Det er helt sikkert et tal, vi er glade for. Jeg hæfter mig også ved, at de deltagende klubber i gennemsnit havde 51 gæster. Det er omkring 40 procent flere end sidste år, siger Kim Uldahl.

Han forklarer, at et højt deltagerantal i sig selv er positivt, fordi der også er folk, der melder sig ind i golfklubberne noget tid efter at have deltaget i Golfens Dag.

I alt 130 klubber slog dørene op på Golfens Dag i år. Det er otte flere end sidste år, men alligevel færre, end der har været de foregående år. Nogle klubber har på grund af den store, generelle tilstrømning til golfklubberne under coronakrisen valgt ikke at holde Golfens Dag i år.

Med de 2.220 nye golfspillere, der altså kom til søndag, tyder alt på, at medlemskurven fortsat peger opad for golf i Danmark, og at mange danskere er nysgerrige på golfsporten.
Antallet af golfspillere i Danmark har aldrig været højere end ved sidste opgørelse, hvor der i september 2020 var næsten 155.000 golfspillere.

– Der skal lyde en stor ros til golfklubberne for en stor indsats og for at stable corona-sikre arrangementer på benene, siger Kim Uldahl.