Fascinerende Anfi Tauro prenter sig ind på nethinden

Hul 11 er et dejligt par 3 hul med hotellet i baggrunden. Foto: GolfXtra

Spektakulært, smukt og med en enestående udsigt ud over bjerge og Atlanterhavet. Anfi Tauro på Gran Canaria har det hele.

Lige uden for én af de allermest kendte turistbyer på Gran Canaria, Puerto Rico, som tusindvis af danskere har og fortsat besøger, ligger Anfi Tauro Golf. Én af øens mange klassebaner.

 

Opkaldt efter sin beliggenhed i Taurito-dalen. Nordmanden Bjørn Lyng var manden bag det spektakulære projekt. Han var en forretningsmæssig eventyrer, som ikke helt kunne forenes med den norske mentalitet. Det fik ham til at flytte det administrative hovedkvarter for sine mange industrivirksomheder til Gran Canaria.

Bjørn Lyng satte gang i byggeriet af golfbanen, et stort hotel samt et væld af ferieboliger, som snor sig rundt ved banen. Den norske erhvervsmand, som i øvrigt nåede at være gift fem gange, fik aldrig åbningen af banen med i 2007. Året før døde han i en alder af over 80 år.

Glem alt om at gå rundt

Mange golfspillere holder selv på ferien af at gå 18 huller, men det bør man glemme alt om på Anfi Tauro.

Det kan godt være, at specielt de tre første huller kan virke lige så flade som var det på en typisk flad og lettilgængelig bane. Men efter at have puttet ud på hul tre, så går det kun én vej, og det er opad for at komme til teestederne på hul fire.

Fra det tidspunkt snor banen sig op og ned genialt indpasset i et terræn, der byder på klipper og raviner. Det dufter af Arizona, og det ser ud som Arizona. Bortset fra at havet også kan ses fra store dele af banen. Ellers er det bjergene, slugter og stensætninger, som er den altdominerende kulisse.

Knap 140 meter er der fra gul tee til green på 13. jul, som nærmest ligger på en bjergskråning. Foto: GolfXtra

Og som om det alene ikke skulle give spillerne vanskeligheder, så er der på flere af hullerne også vand i spil. Et par af sådanne huller er hul ni og 18, som afsluttes på en kæmpe fælles-green, hvor en sø spiller gevaldigt ind på begge huller.

Det er snedige, men dramatiske afslutningshuller på de forreste og bagerste ni huller. Hul 18 – et par 5 hul – er for de langtslående i øvrigt muligt at nå i blot to slag, men det kræver et drive fra det højtbeliggende teested ud over nogle høje træer.

Anfi Tauro har et design og en karakter, der ganske enkelt imponerer. Ikke så få steder på banen er der de spillere, der lige skal trække vejret en ekstra gang for at fordøje udsigten ud over Atlanterhavet til den ene side og de massive, dramatiske bjerge og klippevægge til den anden.

Masser af dynamit

Masser af klipper er med store ladninger dynamit sprængt i stumper og stykker for at få banen passet ind i området. Specielt på hullerne otte og 16 har sprængningseksperterne haft travlt, for her er halve bjerge nærmest røget i luften for at få plads til greens. Rygter vil vide, at banen har kostet langt mere end en million euro. Pr. hul vel at mærke.

En vidunderlig udsigt er der fra teestedet på hul 17 – et forholdsvist kort par 4 hul, hvor det gælder om at komme til at ligge i venstre side af fairway. Foto: GolfXtra

Anfi Tauro er designet af det kendte amerikanske arkitektfirma von Hagge, Smelek & Baril, og det er ikke et hvilket som helst firma. Det står bag så kendte golfanlæg som Doral i Florida og La Costa i Californien og såmænd også Stensballegaard og Lyngbygaard i det østjyske.

Anfi Tauro er en fascinerende golfbane, som indprenter sig på enhver golfers nethinde.

LÆS MERE: Se greenfee-priser på Anfi Tauro

 

Af Jørgen Schultz
i Taurodalen, Gran Canaria