Cape Kidnappers er et naturskønt vidunder i dramatisk klippelandskab

Det er spektakulært her oppe i højderne på Cape Kidnappers på New Zealand. Foto: Cape Kidnappers

Én af verdens bedste golfbaner; Sådan er Cape Kidnappers i New Zealand blev kaldt. Nu står banen renoveret – lige før 20 års-jubilæet i 2024.

Lige siden Cape Kidnappers i 2004 blev taget i brug i et dramatisk klippelandskab i New Zealand, har banen været betegnet som én af verdens mest spektakulære baner.

På de første ni huller spilles der ganske tæt på et hvidt klippelandskab. Foto: Cape Kidnappers

Det er den legendariske arkitekt Tom Doak, som fik opgaven med at designe banen ved Hawkes Bay på North Island. Og nu står banen klar til at blive endnu skarpere, når en omfattende modernisering vil være klar – tids nok forud for 20 års-jubilæet i 2024.

Cape Kidnappers er gennem årene blev hyldet som et af de store moderne vdundere inden for golf. Cape Kidnappers Golf Course er bygget på et højdedrag samt i et landskab med dale. Fra banen er der en fantastisk havudsigt, og spillet foregår højt over havet på toppen af dramatiske klipper.

I 2024 runder Cape Kidnappers 20 års-jubilæum. Foto: Cape Kidnappers

Lige siden Cape Kidnappers GC blev åbnet for spil, blev banen karakteriseret som et af golfens moderne arkitektoniske og naturskønne vidundere. En stor del af de ni bagerste flirter strategisk med rene, hvide klipper, der falder 150 meter ned i Hawkes Bay. Andre flankerer dybe, tykt bevoksede kløfter, der alle andre steder ville repræsentere en banes mest mindeværdige fysiske træk.

Ifølge direktør for golf på anlægget, Ray Geffre, bliver førstegangsbesøgende til Cape Kidnappers ofte overrasket over bredden af fantastisk golf og terræn væk fra klippekanterne, ikke kun kløfter, men den eksotiske vegetation og slående højdeændringer i form af massive, naturlige dale og bakker. Dette fantastiske terræn, den dybe dramatiske bunkring og nogle af Doaks fineste grønne omgivelser producerer alle en samling af pragtfulde indlandshuller, der bedre minder om hedestilen til banens arkitektur, snarere end links.

Der er masser af overnatningsmuligheder omkring banen. Her er det Ridge Suites. Foto: Cape Kidnappers

Overnatningsmuligheder

Tæt ved golfanlægget er der muligheder for at lade sig indkvartere i suiter. Og når nu turen er gået hele vejen rundt til den anden ende af verden, så er der naturligvis også et must at gå på opdagelse i de kulinariske muligheder, som området er så rigt på.

Det gælder både restauranter, det gælder caféer samt ølbarer, og så er New Zealand også en fornem adresse, når det gælder vin.

LÆS MERE OM GOLF OG OPHOLD

Af Jørgen Schultz