En østrigsk diamant tæt ved hovedstaden og vinmarkerne

På mesterskabsbanen - Diamond Course - er der masser af vand i spil. Foto: Diamond Golf Club

Diamond Country Club brillerer – både på og udenfor banen. Den kendte Europa Tour-banen er en udfordring for alle niveauer, og så ligger anlægget perfekt mellem hovedstaden Wien og vinbyen Wachau.

Atzenbrugg, Østrig: Midt i det fantastisk kuperet landskab i Niederösterreich ligger landets den nok mest kendte golfklub i Østrig; Diamond Country Club.

Omkring 40 kilometer er der ind til den østrigske hovedstad Wien. Anlægget indgår hyppigt på Europa Touren – nu DP World Tour. Atzenbrugg hedder den lille landsby, som anlægget ligger tæt ved.

Restaurant Boathouse er én af mulighederne for at få en kulinarisk oplevelse efter golfrunden. Foto: Diamond Country Club

Historien går kun tilbage til 2002, så Diamond Course har ikke behøvet ret mange år for at cementere sin position som en af de rigtig gode golf-adresser i Europa. Ud over golfbanen er der masser af andet at tage sig til i denne region i det østlige Østrig. Donau flyder gennem området, og der er samtidig et område med masser af vinproduktion og andre kulturelle seværdigheder.

Små 30 kilometer mod vest ligger eksempelvis Wachau, som vil være kendt af mange vinkendere. Byen, som ligger ved Donau, omkranses af masser af vinmarker, og det er særligt hvidvinene med nationaldruen Grüner Veltliner, som dominerer.

Mesterskabsbanen Diamond rummer masser af udfordringer. Foto: Diamond Country Club

Monsterlang fra bagerste tee

Hele anlægget, som er en del af netværket European Tour Destinations, omfatter 57 huller, så der er nok at vælge mellem. Udover Diamond Course er der endnu en 18 hullers bane ved Ottenstein. Derudover er der en moderne 12 hullers træningsbane samt en 9-hullers pay-and-play bane.

Det var i sin tid Jeremy Pern, som satte stregerne til denne parkbane, hvor der er masser af vand i spil. Omkring ti hektar måler arealerne med vand i form af ikke mindst ganske store søer. Samtidig er banen monsterlang, og fra de bagerste klodser – de sorte – måler banen hele 6.813 meter. Selv fra de almindelige gule teesteder er der 6.130 meter rundt.

I det elegante klubhus er der proshop og en restaurant, hvor der serveres lækre østrigske specialiteter, og ved 9. hul – med udsigt ud over en af de store søer – ligger et andet spisested; Boat House Restaurant. I 2015 blev der opført en aparthotel med lejligheder, og dermed gik et længe næret ønske om indkvarteringsmuligheder tæt ved banerne i opfyldelse.

LÆS MERE: PRISER PÅ DIAMOND COUNTRY CLUB

Af Jørgen Schultz