Europa blev rundbarberet på Whistling Straits

Cifrene fortæller sit tydelige sprog. Aldrig tidligere har sejrs-margenen været så voldsom. Illustration: Ryder Cup.com

USA har Ryder Cup-trofæet de kommende to år. Værterne viste ingen nåde og smadrede Team Europe med hele 19-9.

Wisconsin, USA: Ryder Cup-trofæet er tilbage over Atlanten.

Slutcifrene fortæller sit eget tydelige og utvetydige sprog; 19-9. Amerikansk triumf. Amerikansk opvisning. Europæisk nedsmeltning.

Fra første drive fredag morgen var opgøret på Whistling Straits en ensidig affære. Europa har i mange, mange Ryder Cup-opgør ofte vist sig stærkest i holdspillet, men end ikke i de foursomes, hvor Europa traditionelt hiver mange point hjem, var der tvivl denne gang.

Nærmest kun den spanske duo Jon Rahm og Sergio Garcia formåede at give modstand. Tre sejre hev de hjem, inden begge spanske stjernespillere i søndagens singler måtte ned med nakken. Garcia til DeChambeau og Rahm – verdensranglistens nummer et – til Scheffler.

Tre sejre i søndagens 12 singler blev det til for Europa. McIlroy, som var grådkvalt i et interview efter sin single, vandt, og det samme gjorde Westwood og Poulter. Sidstnævnte holder dermed fast i sin fantastiske rekord som ubesejret i Ryder Cup-singler. Unge Hovland fra Norge og Fleetwood delte deres singler.

Kaptajn Harrington gratulerede USA – og holder fast i, at Europa har en stor fremtid i Ryder Cup-sammenhæng. Men der er dog ingen tvivl om, at USA står som favoritter, mens europæerne skal i gang med et generationsskifte.

Heldigvis er det to år til, at Ryder Cup 2023 afvikles på Marco Simone-banen lige uden for den evige stad, Rom.