Marco Simone-banen venter på Ryder Cup

Nedtællingen til den 44. udgave af Ryder Cup har været i gang i flere år på Golf Marco Simone lige uden for Rom. I slutningen af september 2023 går det løs.

Guidonia Montecelio, Italien: Den 14. december 2015 blev Golf Marco Simone tildelt værtskabet af den 44. udgave af Ryder Cup.

Banen er privatejet. Det er mode-designeren Lavinia Biagiotti Cigna, som er ejer, og som havde en drøm om, at Ryder Cups åbnings ceremoni skulle foregå i Colosseum inde i Rom. Hvordan ceremonien kommer til at blive afviklet, må vi afvente.

Under alle omstændigheder bliver det på Marco Simone-banen, at Europa vil forsøge at få revanche fra det smertelige nederlag på Whistling Straits.

Marco Simone Golf & Country Club har fået sit navn efter det gamle slot, som ligger i området. Slottet er fra den tid, hvor vikingerne huserede på vores breddegrader. Jim Fazio har sat stregerne til banen sammen med David Mezzacane. De har kreeret en bane, som er præget af rigtig mange træer. Fra flere af hullerne er der udsigt til Peterskirken inde i Rom. Banen blev åbnet i 1989.

Typisk italiensk atmosfære

I samarbejde med European Ryder Cup satte Lavinia Biagiotti Cigna gang i et omfattende nydesign af banen. Bulldozere gik i gang, og i mere end to et halvt år blev der arbejdet på at ændre den traditionsrige klub til en bane, som kan huse et Ryder Cup-opgør. Ud over ændringerne på banen har det været ejerens målsætning at holde fast i den typiske italienske atmosfære, passion, kultur, mad og vin samt gæstfrihed.

Tre gange når Marco Simone-banen at være kulisse omkring Italian Open, hvor danske Nicolai Højgaard fik sin første Europa Tour-sejr i sensommeren 2021.

Godt 80 millioner kroner er der investeret i ombygningen af banen, som blev lagt i hænderne på European Golf Design i samarbejde med Tom Fazio – i øvrigt søn af arkitekten bag det originale layout, Jim Fazio. Når Ryder Cup afvikles på banen i dagene 29. september til 1. oktober i 2023, vil der være sikret nogle spektakulære huller, og hvor der på en del huller kan opbygges stadionagtige kulisser.

I begyndelsen af julemåneden 2015 blev det bekendtgjort, at Marco Simone Golf and Country Club blev valgt som Ryder Cup-vært i 2022. Og det satte gang i mange spekulationer hos italienerne, som var outsidere til værtskabet.

Anlægget ligger i Guidonia Montecelio kun 17 kilometer fra centrum af den italienske hovedstad. Fire nationer var i kappestrid om værtskabet – Østrig, Tyskland, Spanien og altså Italien. Favoritterne var egentlig Scharmützelsee ved Berlin, som måske havde lidt problemer omkring infrastrukturen, og så Stadium Course på PGA Catalunya ved Girona nord for Barcelona.

Men det blev italienerne, som trak det længste strå. Og havde komiteen, som afgør værtskabet, vidst, hvor meget italienske Francesco Molinari bidrog til den europæiske triumf i 2018, så var Marco Simone nok blevet valgt helt uden diskussion. For diskussioner var der masser af, efter at Italien blev trukket op af hatten.

Der er muligheder for at spille at spille greenfee på banen. 2021-priserne er 160 euro – svarende til knap 1.200 kroner. LÆS MERE HER

Af Jørgen Schultz