Fantastisk finale på Treudelberg-sløjferne ved Hamborg

Treudelberg i hvid skrift, som i øvrigt tydeligt kan ses under landing fra nord på Hamborgs internationale lufthavn i Fuhlsbüttel.

Små 20 kilometer fra Hamburgs centrum ligger Treudelberg-golfbanen. Her venter 27 huller med udfordringer og oplevelser.

Hamburg, Tyskland: Steigenberger Treudelberg er ikke bare et hotel. Det er også et herligt golfanlæg med tre 9 hullers sløjfer.

Mesterskabsbanens historie går tilbage til 1992, da hotellet åbnede. Den kendte britiske golfbanearkitekt Donald Steel fik opgaven med at designe banen.

LÆS MERE: Treudelberg: Golfresort tæt på Hamborgs pulserende byliv

Med sans for vanlig tysk grundighed var det ikke tilfældigt, at mr. Steel fik tjansen. Han har tegnet layoutet på et væld af britiske topbaner som blandt andre The Jubilee Course i St. Andrews og den spektakulære Tecina-bane på La Gomera. 17 år senere blev banen udvidet fra 18 til 27 huller, hvor det var tysk-canadieren David Krause, som designede.

Skulle det galt ved én af banens søer, så er der sørget for en redningsvest…

Banen ligger i idylliske omgivelser omkranset af frodige enge, masser af søer og store, gamle egetræer, som er bevaret.

Velplejede fairways

Ude på golfbanen lurer der farer overalt på en bane, der er afvekslende på både den gode og den barske måde. Her er åbne vidder med god plads til at lande på de velplejede fairways på nogle af hullerne, men der er også masser af træer og vand, som giver golfspillerne betydelige udfordringer på andre huller.

Greenkeeperstaben begik i 2011 en statistik, som fortæller sit tydelige sprog, når det gælder de fælder, banen byder på. Rundt i vandområderne blev der fundet ikke færre end 12.489 bolde. Sættes disse bolde til en værdi af 20 kroner i gennemsnit, er den samlede fangst omregnet i kroner lige i underkanten af en kvart million.

Signaturhullet

Signaturhullet er det korte 9. hul på C-sløjfen, hvor der fra teestedet slås hen over en sø til en kæmpe green, som fungerer som dobbeltgreen. Også 9. hul på B-sløjfen slutter her.

Der venter udfordrende afslutningshuller på sløjferne på Treudelberg med greens godt beskyttet af masser af vand.

Finalen på Treudelberg er ikke bare end udfordring; det er en fantastisk oplevelse.

Foran teestedet på en skråning, som kan ses fra hotellet og klubhuset, står Treudelberg-navnet malet i græsset med store, hvide bogstaver. Det er ikke kun PR for gæsterne på hotellet og i klubhuset – bogstaverne kan også ses fra de mange fly, der fra nordlig retning har kurs mod landingsbanerne på Hamborgs internationale lufthavn i det nærliggende Fuhlsbüttel.

Steigenberger Treudelberg er ren afslapning for både store og små, og den tyske kvalitet fornægter sig ikke.

 

Af Jørgen Schultz
i Hamborg