Tjekkiske Brno er porten til golf og vin

Kronopiste Golf & Spa resort ligger ikke langt fra Prag - og er et af de kendte adresser for golfspillere, når det gælder Tjekkiet. Foto: Det Tjekkiske Turistråd

Tjekkiet byder på mange muligheder for golf og gourmet. Landets næststørste by Brno er et rigtigt godt udgangspunkt.

Brno, Tjekkiet: I 1994 var der kun ni golfbaner i Tjekkiet. Nu er der mere end det ti-dobbelte.

De bedst kendte og mest besøgte af danske golfspillere ligger omkring Prag – blandt andre Golf & Spa Resort Konopiste samt nogle baner ved Carlovy (Karlsbad), der er kendt for sin lange spa- og golftradition, og som ligger tæt på grænsen til Tyskland.

Det kan være oplagt at vælge Tjekkiets næststørste by, Brno, som golf-destination på grund af de smukke egne, dejlige vingårde og mange historiske attraktioner. Man kan slappe af med vinsmagninger, smukke udsigter og interessante kulturmøder. Brno er porten til vin- og golf-regionen Moravia, men golfturisme er ikke særlig udbredt, så der er sjældent overfyldt på regionens fabelagtige baner.

I Brno findes nye og elegante restauranter som Pavillon, Il Mercato og Koishi, der tilbyder en ny dimension af fransk, amerikansk, japansk og italiensk køkken. I Brno bør man besøge den berømte tyske arkitekt Mies van der Rohes mest fascinerende arkitektoniske værk, Villa Tugendhat, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Golf og vinmarker

I regionen omkring Brno er der vingårde og vinkældre med unikke vine fra Moravia. Mod syd findes regionens mest berømte vinmarker, Lednice-Valtice, Znojmo og Mikulov. De venlige og stolte vinproducenter viser gerne deres hvide vine med et interessant spektrum af aromaer og krydret smag kombineret.

Kaskáda Golf Resort med 27 huller ligger kun 15 km fra Brno. Golfbanen ligger i en smuk dal, der strækker sig mellem byen Kuřim og landsbyen Jinacovice. Golfbanen breder sig over skråningerne og den brede dal med et bugtet vandløb. Banen har ingen høj vegetation, men er flot designet. Der er mange vandhazarder involveret i spillet, der kan komplicere livet for golfspillere.

Kaskáda Golf Resort har et firestjernet hotel, en restaurant med terrasse med udsigt over golfbanen, et moderne konferencecenter, bowling, country club og en hyggelig spa. Fra golfbanen er der 40 minutters kørsel til Dolni Kounice vinregionen, der er berømt for sin rødvin. Byen har også Moravias ældste benediktinerkloster.

Kaskada Golf Resort har ud over en dejlig bane også et firestjernet hotel. Foto: Det Tjekkiske Turistråd

Herefter kan der fortsættes til vinregionen Židlochovice med landsbyerne Blucina, Hrusovany u Brna og Zabcice. Her vokser druerne Irsay Oliver, Muscat, Pálava og Traminer. Området har små og mellemstore vinavlere.

Tjekkiske traditioner

Židlochovice er en vigtig vinregion med traditioner, der går tilbage til begyndelsen af Tjekkiets vinfremstilling. Landskabet er fuldt af kontraster. Der er træklædte bakker, men også lavland, der er typisk for det sydlige Moravia, med frugtplantager og vinmarker. Landsbyerne har bevaret gamle traditioner, især i forbindelser med fester, hvor folkedragter bæres til dans.

Austerlitz Golf Resort med 18 huller er designet af den berømte østrigske banearkitekt Hans-Georg Erhardt. Det er en udfordrende og interessant bane med naturlige forhindringer, dybe bunkers og kunstige søer.