Kalø byder på udsigt og masser af variation

Kalø Golf Clubs bane blev indviet tilbage i 1992. Foto: GolfXtra

GolfXtra Guide: I det kuperede terræn er der ganske naturligt en del blinde slag på Kalø Golf Club’s bane, hvor kvaliteten er i top. Her er banens 18 huller – fra hul 1 til hul 18.

Djursland: Næste år – i 2022 – er det ti år siden, at Kalø Golf Club lige i udkanten af landsbyen Ugelbølle røg med i Pro Ark-konkursen. Banen på Djursland var en af de 12 baner, som Proark Golf Plus drev eller ejede rundt omkring i Danmark.

Konkursen gjorde ondt i det østjyske, men fire klubmedlemmer blev redningsmændene i klubben. De fire mænd stifrede det private selskab Par 4 ApS, og det blev vendepunktet for klubben på Dyrhøjgårdsvej, hvor der er en skøn, skøn udsigt ud over Kalø Vig. Omkring 15 millioner kroner blev der investeret, og der blev også sat gang i opførelsen af et nyt klubhus på hele 466 kvadratmeter. Det nye klubhus, som blev indviet samtidig med sæsonstarten i 2015, har afløst de mere beskedne forhold i ”Møllerens Hus”.

Banen indviet i 1992

Det var navnkundige Frederik Drejer, som fik opgaven med at designe banen tilbage i 1992. Drejer formåede at få golfbanen bygget optimalt ind i det kuperede terræn, og ud over en bane med mange slag enten op eller ned, så er der udsigten med bugten og Kalø Slotsruin som nogle af pejlemærkerne.

 

GolfXtra Guide leverer her – hul for hul – en beskrivelse af de 18 huller. Der er fire teesteder

Hul 1: 369 meter par 4 hul fra 57 teested (333 meter fra forreste teested – 49): Fra et højtliggende teested er der fint overblik ned over fariway, hvor en bunker truer i højre side. Andetslaget er problematisk. For langt de fleste bliver andetslaget op over bakken et blindt slag, for nede i venstre side af fairway tæt ved green ligger en sø. Den er rigtig mange, som ikke har fået baneguiden studeret ordentlig, overrasket over.

Hul 2: 467 meter par 5 hul fra 57 teested (400 meter fra forreste teested): Det første af banens par 5 huller har out of bounce langs venstre side. Der er forholdsvis god plads højre om sigtepælen, men for meget i højre giver et skidt leje. Fremme ved green er der en bunker i venstre side.

På Kalø-banen er der info-tavler og -skilte både ved 57 teestederne og fremme ved de forreste teesteder. Foto: GolfXtra

Hul 3: 445 meter par 5 hul fra 57 teested (404 meter fra forreste teested): Det andet par 5 i træk, som minder en anelse om det foregående hul med svagt dogleg venstre. I andet- eller tredjeslaget er der en sø i spil i venstre side. Både hul 2 og 3 er gode scoringsmuligheder.

Hul 4: 317 meter par 4 hul fra 57 teested (288 meter fra forreste teested): Et forholdsvist kort par 4 hul, hvor det gælder om at komme i fairway. Godt et par hundrede meter ude går et strafområde på tværs af fairway. Samtidig er der en sø venstre om green. Et snedigt hul.

Hul 5: 145 meter par 3 hul fra 57 teested (112 meter fra forreste teested): Banens første par 3 hul kandiderer samtidig til at være et af de bedste huller. Fra de bagerste teesteder ligger teestedet højt. Men fælles for alle teesteder er, at der skal slås hen over en sø op til en stor og kuperet green.

Hul 6: 385 meter par 4 hul fra 57 teested (286 meter fra forreste teested): Et vanskeligt hul. Sørg for at holde drivet oppe mod fairway. Alt hvad der er i højre, vil falde ned i et stort område, hvor lejet ikke er optimalt. Green skal angribes fra højre side, hvor bakken vil hjælpe bolden ind mod green. Til venstre for green truer en sø. Handicapnøgle 3 er fuldt berettiget.

Hul 7: 120 meter par 3 hul fra 57 teested (105 meter fra forreste teested): Banens letteste par 3 hul. Men slaget skal slås, og bag ved green truer en bunker. Bemærk, green er onduleret.

Green på 9. hul – et par 3 hul. Foto: GolfXtra

Hul 8: 345 meter par 4 hul fra 57 teested (271 meter fra forreste teested): Endnu engang drives der blindt ud. Midt på fairway er en sigtepæl, og over bakken går det betydeligt nedad, og drives, som er lange, vil blive trukket ned mod søen i venstre side. Slaget ind mod green skal slås over søen. Et fortræffeligt golfhul, som kan drille – men også belønne.

Hul 9: 272 meter par 4 hul fra 57 teested (252 meter fra forreste teested): Et kort par 4 hul, men hvor det går opad hele vejen frem til green. Slaget ind mod green er vanskeligt, for ud over flaget kan green ikke ses.

Hul 10: 146 meter par 3 hul fra 57 teested (125 meter fra forreste teested): Et overskueligt par 3 hul, hvor green er stærkt beskyttet af tre bunkere. Green hælder fra bagkant mod forkant. En forholdsvis rolig start på de sidste ni huller.

Hul 11: 466 meter par 5 hul fra 57 teested (381 meter fra forreste teested): Drivet er forholdsvis uproblematisk. Derimod skal andet- eller tredjeslaget holdes i højre side af fairway på grund af et stort træ, som står 120 meter fra green med et strafområde til venstre.

Hul 12: 264 meter par 4 hul fra 57 teested (243 meter fra forreste teested): Wauw… Udsigten begynder at kuliminere. Green ligger på banens højeste punkt, og herfra er der et fantastisk view ned over Kalø Vig. Hullet er ikke langt – men tricky.

Hul 13: 319 meter par 4 hul fra 57 teested (298 meter fra forreste teested): Hullet er smalt med out of bounds, og fremme ved green er det som om, at det bliver endnu smallere. Green ligger nærmest i en lille lund med frugtræer, og green er samtidig beskyttet af tre bunkere.

Hul 14: 475 meter par 5 hul fra 57 teested (389 meter fra forreste teested): Langt par 5 hul med svagt dogleg-venstre. Hold drivet og transportslagene godt i højre for at få den bedste indgangsvinkel til green.

Hul 15: 354 meter par 4 hul fra 57 teested (286 meter fra forreste teested): De langtslående bliver belønnet her. Der spilles op mod en green, hvor det reelt er bedre at komme for langt end for kort, da bakken foran green tager sig af alt, hvad ikke har den fornødne længde.

Hul 16: 340 meter par 4 hul fra 57 teested (280 meter fra forreste teested): Så går det den anden vej. Et forholdsvist nemt hul, hvor det reelt er green, som udgør den største udfordring. Green er én af de mindste på banen.

Green på 17. hul. For langt i venstre på hullet betyder, at der bliver et vanskeligt indspil op til green. Foto: GolfXtra

Hul 17: 336 meter par 4 hul fra 57 teested (311 meter fra forreste teested): Sigtepælen midt på fairway fortæller retningen. Langtslående kommer hen over bakken, hvorfra der er et frit udsyn til green. Bemærk at fairway hælder mod højre.

Opførelsen af et splinternyt klubhus har været med til at løfte hele standarden ved Kalø-banen. Foto: GolfXtra

Hul 18: 138 meter par 3 hul fra 57 teested (118 meter fra forreste teested): Finalen på Kalø er et par 3, hvor det går op og op. Undervurder ikke længden – og sørg for at undgå bunkeren i venstre side ved green.

GolfXtra’s udsendte spillede Kalø Golf Clubs bane i juli 2021. Kvaliteten på banen var blændende, og greens var i fortræffelig stand.

 

Af Jørgen Schultz
i Ugelbølle, Djursland