Koldings gamle dame er en sand test

De afsluttende huller ligger nærmest alle omkranset af høje træer. Her er det green på 16. hul. Foto: GolfXtra

Landets syvendeældste bane i Kolding er en test – allerede fra begyndelsen. Og så er der kun at glæde sig til 13. hul. 

Kolding: Den fine gamle dame.

Sådan bliver Kolding Golf Clubs 18 hullers-bane ofte kaldt. Det er landets syvendeældste bane, som oprindeligt blev anlagt som en 9-hulsbane tilbage i 1933. 45 år senere – i 1978 – blev banen udvidet til de nuværende 18 huller.

Træer og små søer hører til forhindringerne på Kolding Golf Clubs bane. Foto: Kolding Golf Club

I perioden fra 2006 til 2008 gennemgik banen en omfattende modernisering, som blev gennemført i forbindelse med klubbens 75 års-jubilæum.

 Jubilæet blev fejret i 2008. Fem år forinden var der blevet opført et nyt og tidssvarende klubhus.

Banen, som ligger ganske tæt på det populære Kolding Storcenter, hører ikke til de længste. 5520 meter er der fra de bagerste teesteder. Fire teesteder kan der vælges mellem, og de har navnene 46, 49, 53 og 56.

Kolding-banens 12. hul har et udfordrende indspil på grund af et par strategisk godt-placerede bunkere. Foto: GolfXtra

En svær start

Der er en hel del baner, som har et hulforløb med nogle af de letteste huller først. Lad os blot bringe en advarsel; sådan er det ikke i Kolding. Første hul – et par 4 hul på 320 meter fra 53-teestedet – er en sand test, særligt fordi drivet virkelig skal sidde der. 

Lige efter følger endnu et par 4 hul på 390 meter, hvor det gælder om at komme længst mulig frem på en lille bakke, så der er en uhindret view ned mod green.

Kolding-banen rummer en række huller i et fladt terræn, men banen er også kuperet. Det gælder ikke mindst omme på bagni.

For langt de fleste er 13. hul banens signaturhul. Kravet er præcision oppe fra teestedet for at få en optimale landing nede på fairway. Foto: GolfXtra

Og vi kan lige så godt gå til 13. hul – et fantastisk par 4 hul. Teestedet ligger højt, og fairway gemmer sig langt nede mellem høje træer, som danner en allé; nærmest en landingsbane. Drivet skal ikke blot være præcis, det skal helst også være lidt i venstre for at undgå at bolden bliver presset ned mod højre af en let skrånende fairway. Hullet er beskedne 306 meter, så det er ikke absolut nødvendigt at hive driveren frem. Vigtigst af alt er at få bolden i fairway.

Anderledes afslutning

Det efterfølgende hul er måske naturmæssigt ikke helt så spektakulært, men 14. hul – et par 4 hul på 320 meter fra 53-teestedet – er golfmæssigt en perle. Det er igen forholdsvist snævert med masser af træer i højre side. Her er præcision igen et nøgleord.

Der hvor banen i Kolding virkelig adskiller fra mange andre baner er, at der afsluttes med to par 3 huller. 17. hul på 123 meter, hvor der spilles opad. Og så kommer afslutningshullet direkte mod klubhuset med 140 meter fra 53-teestedet.

Den fine dame byder på masser af udfordringer. Og naturen er et kapitel for sig.

Kolding Golf Clubs historie går tilbage til 1933. Foto: Kolding Golf Club

GREENFEE: Kolding Golf Club benytter Yield-Management, hvilket betyder, at vores greenfee-priser varierer alt afhængig af ugedagen og tidspunkt på året og på dagen. Derfor bedes man tjekke Golfbox eller touch-skærmen i klubhuset for at se klubbens priser.

 

Af Jørgen Schultz
i Kolding