Kulmule og rødtunge i tvekamp på Restaurant Stockfleth

Tæt ved fiskebådene på havnen ud til Ebeltoft Vig har Restaurant Stockfleth adresse. Foto: Restaurant Stockfleth

GolfXtra Anmelder: Et langt stenkast fra Fregatten Jylland ligger Restaurant Stockfleth. En fornem adresse i Ebeltoft, når der skal fisk på tallerkenen. Men også kødretterne roses.

Ebeltoft: Stemningen er afslappet denne lørdag aften her på fiskerihavnen i Ebeltoft.

Ikke langt fra bådene ligger Restaurant Stockfleth, og på sådan en typisk dansk sommeraften, hvor vejret både ville lidt solskin og krydret med en lidt kølig blæst, var der blandt gæsterne delte meninger om, hvorvidt der skulle tages plads ved bordene uden for eller inde i de mere lune gemakker.

MERE INFO OM STOCKFLETH

Hos GolfXtra’s udsendte var der også divergenser, da det handlede om at vælge fra kortet. Men da vi havde fået restauranten anbefalet fra en venlig receptionist på vort hotel længere henne i byen, så faldt valget dog på fisk.

Så er der serveret; en perfekt helstegt rødtunge. Foto: GolfXtra

Mens der var enighed om at dele en hummerbisque og en gang dampede asparges med rejer, så gik vi hver vores vej, da det kom til hovedretten. Dagens fisk var kulmule, som der blev bestilt en enkelt kuvert med, mens det andet valg var en stegt rødtunge.

Det, der måske skulle være en tvekamp mellem kulmulen og rødtungen, sluttede remis. For det endte med, at begge serveringer var så enestående, at der skulle smages fra den andens tallerken. Restaurant Stockfleth skilter på sin hjemmeside med, at kokkene ikke gider kønsløse retter uden smag. Og så sandelig om de ikke har ret. Begge fiskeretter – og forretterne med – var enestående smagsoplevelser.

Friske råvarer fra Mols

Stockfleth henter mange af sine friske råvarer ude hos producenter rundt omkring på Mols, og grøntsagerne, som ledsagede fiskeretterne var sprøde og veltilberedte. Et ekstra plus var valget af hvidvinen, hvor vi for engang skyld ikke blot blev henvist til den klassiske Riesling – men i stedet satte tænderne i en spansk hvidvin på Verdejo-druen. Det klingede.

Når vejret tillader det, vælger mange af gæsterne at tage plads udenfor. Foto: Restaurant Stockfleth

Restaurant Stockfleth er ikke blot fisk. Der er også lækre kødretter at vælge mellem, og vi kan da også indrømme, at tartar-retten på kortet med forretter trak gevaldigt.

Nu blev det fisk. Og det var fisk med ypperlig kvalitet.

Restaurant Stockfleth driver også en østers- og bobbelbar på havnen. Den må vi have til gode.

Af Jørgen Schultz