Linksgolf med dramatisk udsigt over Den Arabiske Golf

Yas-banen i Abu Dhabi er kaldt for den første linksbane i Mellemøsten. Foto: Yas Links Resort

Yas-anlægget er kaldt for den første ægte linksbane i Mellemøsten. Resortet omfatter også det femstjernede W Abu Dhabi-hotel.

Den 18-hullers mesterskabsbane ved Yas Links Abu Dhabi ligger i vandkanten med en dramatisk udsigt over Den Arabiske Golf.

Banen, som er kendt fra DP World Tours Abu Dhabi Championship, er designet af Kyle Phillips og kan prale nærmest med green-lignende fairways og bølgende bakker.

Yas er ofte nævnt som den første ægte linksbane i Mellemøsten. 18-hullers layoutet på Yas Links er kombineret med det ikoniske W Abu Dhabi – Yas Island. Yas Links Resort er navnet.

Yas Links skal være vært for Abu Dhabi Championship i november, det første i en ny todelt slutspilsserie på DP World Tour, der afsluttes med DP World Tour Championship i Dubai. Arrangementet vil byde på de 70 bedste spillere på Race to Dubai-ranglisten, hvor de 50 går videre til Tour Championship.

Det femstjernede hotel W Abu Dhabi ligger tæt ved golfbanen. Foto: Yas Links Resort

Femstjernet hotel

W Abu Dhabi – Yas Island hotel, en del af Marriot International, Inc. ligger lige over for Yas Links, også med udsigt over den uberørte bugt. Det femstjernede hotel er enestående på grund af dets nærhed til den verdensberømte Abu Dhabi Formel 1 racerbane – det eneste hotel i verden, der er bygget på en Formel 1 bane. Hotellet har eksklusiv adgang til racerbanen, så gæsterne kan nyde bilernes brølende lyde på den ene side og de rolige lystbådehavne på den anden.

Gæsterne vil også finde et topmoderne fitnesscenter, pool og solterrasse på ejendommen, alt sammenflettet af nik til Abu Dhabis historie og utrolige arkitektoniske design. Efter en morgenrunde golf kan gæsterne besøge nærliggende attraktioner såsom Yas Marina, Warner Brothers Studios eller endda Ferrari World.

Det er Viya Golf – en virksomhed fra Dubai Golf –, som driver Yas Links, Yas Acres og Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi. Dubai Golf driver også Emirates Golf Club, Jumeirah Golf Estates og Dubai Creek Golf and Yacht Club i Dubai foruden Topgolf Dubai.

Af Jørgen Schultz