Michelin-stjernerne funkler på luksusresort på Tenerife

Så er der serveret i Restaurant MB på Ritz-Carlton Abama. Foto: Ritz-Carlton

Det femstjernede Ritz-Carlton ved Abama-resortet på kanarieøen har ikke færre end ni restauranter, hvor de to er tildelt Michelin-stjerner.

Tenerife, Spanien: Hvis det gælder en ferie på øverste kulinariske hylde, så sæt roligt kursen mod Abama Golf & Spa Resort på den spanske kanarieø Tenerife.

Fra klubhusets terrasse er der den skønneste udsigt ud over golfbanen og ud over Atlanten. Foto: Ritz-Carlton Abama

Når golftøjet eller badetøjet er skiftet, og det gælder aftensmaden, så lad golf være golf og solbadning være solbadning og nyd i stedet at kunne vælge mellem intet mindre end to restauranter, der er tildelt sammenlagt tre Michelinstjerner.

Daniel Franco hedder chefkokken i Restaurant Kabuki, som har en enkelt stjerne. Det er et slags fusionskøkken – japansk og vestligt orienteret – som Franco har skabt. Sushi er for mange højdepunktet, når der sættes kurs mod noget, som ganske enkelt nærmer sig gourmet-himlen.

Restaurant El Mirador by night. Foto: Ritz-Carlton Abama

En stærk spansk chef-duo

I Restaurant M.B. er det baskeren Martin Berasategui og Erlantz Gorostiza – også fra det nordlige Spanien – som udgør chefduoen. Siden 2014 er restauranten tildelt to Michelinstjerner. De to stjernekokke fortolker på deres helt egen fantastiske facon det spanske køkken.

Hvis det handler om at få en rigtig god steak, så er den nyeste restaurant på hotellet, Steakhouse 20/20, et oplagt valg. Arkitekturen ligner en raffineret industriel lagerhal med en blanding af træ og stål og med kobber-detaljer. 20/20 er valgt som navn for at skildre 20 forskellige kød-muligheder og det samme antal vine. Kødet er velvalgt og er indkøbt fra forskellige steder som Uruguay, Nebraska i USA samt Galicien inde på det spanske fastland.

Den asiatiske stil fornægter sig over i Restaurant Kabuki, som er tildelt en enkelt Michelinstjerne. Foto: Ritz-Carlton Abama

En fjerde mulighed er Restaurant Verona, som qua sit navn har et menukort med retter fra det italienske køkken.

Kulinarisk er der altså de helt store oplevelser at hente, og der skal ledes længe efter et hotel, hvor mulighederne for afvekslende retter rundt fra hele verden, er så enorme, som tilfældet er på Ritz-Carlton.

Der er talrige muligheder at gå på opdagelse i, og i de to restauranter med Michelinstjerner er der eksempelvis muligheder for Tasting Menus til priser i omegnen af knap 200 euro – cirka 1500 kroner.

Find inspiration i de forskellige menukort

 

Af Jørgen Schultz
på Tenerife, Spanien