Norwegians trafiktal for august kraftigt påvirket af rejserestriktioner

Flyselskabet Norwegians trafiktal i august er stærkt påvirket af rejsevedjledninger og -restriktioner. Foto: Norwegian

Norwegians trafiktal for august er kraftigt påvirket af rejserestriktioner og lavere efterspørgsel som følge af COVID-19-pandemien. I august var kapaciteten 94 procent lavere end samme måned sidste år, og belægningsgraden var på 62,1 procent.


Der er langt mellem turister og golfrejsende på flyene for tiden.

Det understreges af de seneste trafiktal fra flyselskabet Norwegian. Den 1. juli genåbnede Norwegian 76 ruter og satte yderligere 15 fly tilbage i drift.

Løbende justeringer

Igennem sommeren er frekvenser og ruter løbende justeret baseret på ændringerne i efterspørgslen, der følger af stadigt skiftende rejserestriktioner og rejsevejledninger fra myndighederne.
Sammenlignet med samme periode sidste år faldt den totale kapacitet med 94 procent, mens passagertrafikken faldt med 96 procent. Belægningsgraden var 62,1 procent, et fald på 2,7 procentpoint. I alt rejste 313.316 kunder med Norwegian i august, en nedgang på 91 procent.

– Efterspørgslen efter billetter påvirkes fortsat hurtigt af ændringer i myndighedernes rejsevejledninger. Vi tilpasser vores rutenetværk løbende for at imødekomme ændringerne, men der er ingen tvivl om, at corona-situationen og stadigt skiftende rejseråd gør det svært at planlægge. Den langvarige krise, som har ramt alle dele af luftfarten, fortsætter med at skabe usikkerhed i alle markeder, hvilket gør, at det er helt afgørende med tilstrækkelig langsigtet likviditetsstøtte for at beskytte rejsebranchen, arbejdspladser og kritisk infrastruktur, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram