… og Danmarks bedste golfbane er: Lübker Golf Resort

Golfmanager Hans Knudsen modtager hyldesten "Denmarks bedst golfcourse 2022" ved World Golf Awards i Abu Dhabi. Foto: World Golf Awards

De to sløjfer Sand/Sky på Lübker-anlægget på Djursland kravlede til tops i den danske dyst ved World Golf Awards.

Abu Dhabi: Det var en stolt golfmanager fra Lübker Golf Resort, som kunne modtage en fornem hyldest i Abu Dhabi ved World Golf Awards 2022.

Danmarks bedste golfbane. Det er den hæder, som golfmanager Hans Lavrids Knudsen, kunne returnere med fra ørkenstaterne til Nimtofte på Djursland. Syv danske golfbaner var bragt i spil som landets bedste, da kåringen fandt sted i Rixos Premium Saadiay Island Resort i Abu Dhabi.

– Vi er særlige stolte, fordi det er brugerne, der har stemt på Lübker-banen som Danmarks bedste. Og så er jeg meget imponeret af den måde, som vores chefgreenkeeper plejer og passer banen på. Som spiller ser man stort set aldrig greenkeeperne. På det kommercielle plan vil det helt sikkert også hjælpe os i markedsføringen, at vi nu rent faktisk har papir på at have Danmarks bedste bane, fastslår Hans Knudsen.

Lübker-banen er kendt for at stå knivskarp – her 2. hul på Sand-sløjfen. Foto: GolfXtra

Resortejeren glæder sig

–  Der skal ikke herske tvivl om, at vi fra resortets og klubbens side glæder os over, at der sættes pris på det store arbejde, der gennem de seneste tre-fire år er gjort for at forbedre både faciliteterne og arbejdet med banen, så den fremstår som en af Danmarks absolut bedste. Og det er ikke mindst chefgreenkeeper Spencer Opstrup Lloyd-Pyes fortjeneste, siger resortejer Carl Aage Nielsen.

–  Målet er hvert år at skabe løbende forbedringer, så banen og resortet fremstår attraktivt for både medlemmer og greenfee-spillere – ikke mindst gæster fra det nære udland, som resortet jo egentlig er bygget til. Vi kan bruge hæderen i markedsføringen til stille og roligt at skabe vækst. Derfor er vi glade for dette skulderklap og håber, at det ikke er en enlig svale, siger Carl Aage Nielsen.

De syv nominerede danske baner var Aalborg Golf Klub, Simons Golf Club, Silkeborg, Holstebro Golfklub, Esbjerg Golfklub – Marbækbanen, Lübker – Sand/Sky og The Scandinavian – Old Course.

I 2021 tilfaldt hæderen HimmerLand.

Af Jørgen Schultz