Madeira leverer julemagi for besøgende golfere

Julefarverne kommer til at prøve Funchal - Madeiras største by.

Golfspillere kan nyde Madeiras hovedstad Funchal i fulde drag, når byen trækker i julefarver og -hygge.

Madeira, Portugal: Atlanterhavsøen er nok mest kendt som en blomstrende ø med sine strålende somre. Men Madeira har det også med at markere nogle af årets store begivenheder – eksempelvis vinhøsten.

Og nu venter julehøjtiden. Turister – herunder de mange besøgende golfspillere – ,der besøger en af ​​Madeiras tre fantastiske golfklubber, kan komme i feststemning på og uden for banen, før en spektakulær nytårsaften byder velkommen i 2023 med stil.

I hjertet af disse fejringer er byen Funchal, som er sat til at komme til live med lys fra 1. december til 8. januar. Farver fylder hovedstaden gennem hele juletiden, såvel som julekrybbe og et væld af musikoptrædener til minde om lejlighed. Feriefejringer har længe været en del af Funchals rige historie, hvilket gør det til stedet at være for enhver, der besøger øen over julen.

Et særligt højdepunkt er Funchal Market Night, en tradition hvert år den 23. december. Denne begivenhed forbinder kulturer fra fjern og nær i en feststemning. Julesange ringer gennem gaderne, mens boder sælger regionale specialiteter og poncha, en lokal favorit lavet med brandy, honning og citronsaft.

Det er jul med helt andre eksotiske frugter, som præger Madeira i forhold til vores egne breddegrader.

Nytårsfyrværkeri er verdenskendt

Handlingen på Madeira stopper dog ikke, når solen går ned juledag. Funchals nytårsfyrværkeri er berømt i hele Europa og blev officielt anerkendt af Guinness Book of Records som ‘The Greatest Firework Show in the World’ i 2006. Golfspillere, der leder efter den perfekte måde at skyde det nye år i gang, behøver ikke lede efter. længere end dette eksplosive display, da det oplyser natteluften over Funchal.

Santo Amaro Festivalen fortsætter det sjove den 15. januar og markerer afslutningen på julefestlighederne, mens man ser frem mod 2023. Denne religiøse festival, der er baseret i byen Santa Cruz, byder på et optog med levende lys og levende musik og er den perfekte måde for golfspillere at slappe af efter den travle højtid.

Madeira, der blev kåret til verdens og Europas Leading Island Destination ved World Travel Awards i 2021, er blevet særligt populær blandt golfspillere takket være en trio af forskellige golfbaner. Med Madeira Golf Passport kan gæster få adgang til alle tre for én pris til enestående værdi.

Der er tre baner at vælge mellem – to på Madeira og en enkelt på naboøen Porto Santo.

Attraktive golfpas

Med muligheder prissat til 360 euro for fem runder eller 225 euro – altså mellem 1680 og 2690 kroner – for tre runder kan golfspillere nyde en utrolig udsigt og spændende huller på Clube de Golfe Santo da Serra eller Palheiro Golf. En kort bådtur over Atlanten kan tage de ivrigste golfspillere til Porto Santo Golfe, et eksklusivt 27-hullers spillested, som en del af en ekstra premium-pakke.

Madeira Golf Passport kan bookes af enkeltpersoner eller grupper, hvilket gør det til den bedste måde for enhver besøgende fest at opleve øens unikke golftilbud.

Af Jørgen Schultz