Optimisme i turistbranchen: Hoteller og lufthavne mærker øget aktivitet

I lufthavnen i Billund kommer der stille og roligt mere og mere aktivitet. Foto: Billund Airport

Bunden er nået fra lufthavnene rundt i Danmark. Samtidig er der igen flere og flere, der tjekker ind på hotellerne.

Billund/Kolding: Covid 19-pandemien har kostet dyrt på både rejsebranchen og hotellerne. Men nu lyder meldingerne, at bunden er nået.

I Billund Lufthavn er juni – og dermed årets første sommermåned – passeret. Juni er gået med at øge trygheden og gøre det endnu mere synligt for de rejsende, at Billund Lufthavn er et trygt sted at rejse fra. Det oplevede 15.840 passagerer, da de i juni rejste igennem lufthavnen. Nu er der en spirende optimisme om fremtiden.

Den første sommermåned er normalvis fyldt med summen af glæde, spænding og rejsefeber. I år er der kun gået 4,2 procent af sidste års passagertal igennem terminalen. Men selvom stemningen i år bar præg af tomhed, var der en overskyggende stemning af håb og troen på en lysere fremtid. Der blomstrer en forventning om, at alt bliver godt igen.

Hverdagen bliver anderledes. Lufthavnen tilpasser sig den nye virkelighed, men det går godt. Det går den rigtige vej. Det kan mærkes i lufthavnen.

– Bunden er nået, og vi har arbejdet på at synliggøre trygheden i lufthavnen. Det har været med til at skærpe fokus på fremtiden, og det kan vi mærke i lufthavnen. Der er en beslutsomhed om, at vi skal arbejde os igennem krisen, som er ved at vende. Det skaber optimisme, håb og tro på en god fremtid, fortæller Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mod alle forventninger ser Billund Lufthavn flere og flere rejsebureauer rejse sig fra hård modgang og alligevel formår at lave rejsepakker til rejsesultne danskere.

Bravo Tours, Apollo, Primo Tours, Balkan Holiday, TUI, Spies og Sunweb har alle været hurtige til at tilpasse sig den nye virkelighed, og det betyder, at sommeren ikke er helt tabt. Flere danskere har ligeså bevaret troen på, at de nok skulle komme på charterferie i sommeren 2020.

Hotel Koldingfjord fik i juli den bedste måned nogensinde med 7.800 overnatninger. Foto: Hotel Koldingfjord

Fremgang på Koldingfjord

På Hotel Koldingfjord, hvor nedlukningen også har kostet dyrt, er der nu fuld damp på kedlerne.

Juli i år bød på en rekordmåned for hotellet, der efter at have været hårdt ramt af coronanedlukningerne, endelig for alvor har fået gang i butikken igen.

Hoteldirektør Peder J. Madsen konstaterer, at der ikke tidligere har været så mange gæser på en enkelt måned. 7.800 overnatninger er der registreret på hotellet. Ikke mindst forårsaget af at rigtig mange danskere har valgt endnu engang at holde sommerferie hjemme.