På trods af coronatider: 130 danske golfklubber inviterer til Golfens Dag

Golfens Dag afvikles rundt i 128 klubber på søndag den 24. april. Foto: GolfXtra

Golfens Dag bliver i år afviklet søndag den 25. april 2021. I alt 130 danske klubber giver denne dag en uforpligtende mulighed for at prøve golfsporten.

I en corona-tid, hvor der testes på livet løs, og der også er gang i vaccinationer, bliver der trods alt inviteret til Golfens Dag. Ikke færre end 130 klubber er med.

– Golfen er et fællesskab, som det er nemt at blive en del af. Vi ved, at mange er nysgerrige på sporten, og vi håber, at de vil benytte Golfens Dag som lejlighed til at prøve golf, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union, i en pressemeddelelsea.

Golf er mere populært end nogensinde. I 2020 nåede vi op på næsten 155.000 registrerede golfspillere i Danmark.

Det er rekord, men alligevel er der masser af klubber, der står med åbne arme og et ønske om at få flere medlemmer.

– Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har fået mange til at søge mod aktiviteter, der kan dyrkes med næsten ingen smittefare. Det kan golf tilbyde og samtidig er golf også en sport, som kan dyrkes hele livet. Folk på alle forskellige niveauer kan spille sammen, og man kan dyrke den for konkurrencen, naturoplevelsen, motionen, hyggen eller for lidt af det hele, siger Lars Broch Christensen.

Corona-restriktioner

På grund af corona vil de enkelte golfklubbers arrangementer naturligvis være underlagt restriktioner. Alle Golfens Dag-arrangementer bliver afviklet sundhedsmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer.

Derfor opfordres gæster også til at undersøge, hvad der gælder af restriktioner i den lokale klub. Det kan eksempelvis være et krav om forhåndstilmelding.

Til gengæld behøver man ikke at bekymre sig om ret meget andet. På Golfens Dag behøver man hverken golfudstyr eller noget bestemt tøj. Behageligt udendørstøj og godt humør på dagen er det eneste, man skal have med. Golfklubben sørger for resten.

Golfens Dag har nu i mere end ti år været en af idrættens største rekrutteringsaktiviteter.
Den store aktuelle interesse for golf betyder, at lidt færre klubber end normalt deltager. Men et stort flertal af landets 186 golfklubber bruger dagen til at invitere inden for.