Matsuyama’s magiske Masters

Hideki Matsuyama fik den grønne jakke ved årets første major på Augusta National. Foto: Courtesy Cleveland Golf

Golfsporten i Japan får et boost, efter at Hideki Matsuyama kunne trække i den grønne jakke på Augusta National. Men det blev en nervepirrende søndag.

Augusta, USA: Tre slag var japaneren Hideki Matsuyama foran, da han drivede ud til søndagens finalerunde ved Masters-turneringen i Georgia i de amerikanske sydstater.

Leaderboardet viste et enkelt slags forspring, da den 29-årige Matsuyama sænkede sit vindende putt adskillige timer senere. For første gang nogensinde har en mandlig japaner vundet en major – og så endda Masters på Augusta Nationals ikoniske bane.

Sådan udviklede leaderboardet sig i løbet af finalerunden i Masters. Illustration: Masters.comSublimt jernspil og fornem puttning var nøgleordene for Matsuyamas fire runder. Særligt på de sidste fire huller måtte japaneren gå grueligt meget igennem, efter at hans forspring pludselig efter hul 15 var skrumpet til to slag. Amerikanske Xander Schauffele, som var med i førerbolden, havde netop lavet sin fjerde birdie på stribe.

Men på 16. hul – et par 3 hul – gik det galt for Schauffele. Hans teeslag endte i vandet, og det blev til en katastrofal triple bogey. Og da Matsuyama skulle levere sit sidste drive på 18. hul, var han to slag foran en stærkt spillende rookie Will Zalatoris. Med en bogey holdt japaneren sig i front, og efter en ellers stilfærdig første jubel, kom der omsider et bredt smil på vinderansigtet.

I forvejen er Matsuyama i årevis blevet betragtet som den helt store sportsstjerne i Solens Rige. Den status bliver ikke mindre.