Ryanair letter til seks nye destinationer fra Billund Lufthavn

Marketingdirektøren i Ryanair, Dara Brady, til venstre, og Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn. Foto: Billund Lufthavn

Den massive Ryanair-udvidelse fra Billund Lufthavn fortsætter. Til sommerprogrammet 2022 har Ryanair netop annonceret seks nye ruter, som forventes at blive taget godt i mod af danske og udenlandske turister. Fem af ruterne appellerer også til golfspillere.

Billund: Lavprisselskabet Ryanair har ikke alene indledt flyvningen til otte nye ruter fra Billund Lufthavn fra den 28. oktober.

Men det stopper ikke der. Ryanair har annonceret tre italienske ruter til Bari, Torino og Trapani i Sicilien. Til Spanien har de annonceret en rute til Madrid og Ibiza, og afslutningsvis har de løftet sløret for en rute til den portugisiske by Porto.

Alle byer – med undtagelse af Ibiza – giver også nye muligheder for golfspillere, som vil afsted til golfbaner under syden sol.

Direktøren for Billund Lufthavn, Jan Hessellund, er glad for udvidelsen af rutenettet:

– Igennem mange år har Ryanair givet danskerne en lang række populære destinationer, og det fortsætter de med at gøre. Vi er også sikre på, at de seks nye sommerdestinationer bliver taget godt i mod af de danske turister, siger Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Marketingdirektøren i Ryanair, Dara Brady, er også glad for annonceringen og siger:

– Vi er glade for at annoncere vores baseåbning i Billund Lufthavn og 14 nye ruter i alt. Otte ruter i vinterprogrammet og yderligere seks nye ruter i sommerprogrammet for 2022. Det fejrer vi med at lancere billige rejser fra 149 kroner til udgangen af oktober 2022, hvis billetterne bliver købt inden fredag 12. november på Ryanairs egen hjemmeside.

Understøtter dansk oplevelsesøkonomi

De nye ruter, som Ryanair har på programmet i sommeren 2022, er ikke kun til gavn for danskernes rejselyst. De seks nye ruter åbner op for nogle store markeder i Europa, hvor de derboende også vil kigge mod Danmark som destination. Så ruterne vil også gavne den danske oplevelsesøkonomi, fordi der også vil være udenlandske turister på Ryanairs fly ind til Danmark.

– Danmark er et sted, hvor udenlandske turister gerne vil rejse til. Det ser vi gentagne gange, når der kommer nye ruter. Her er frisk luft, UNESCO-områder, og der er ikke lang rejsetid nogle steder hen fra Billund. Nu åbner Ryanair op til nogle store byer og dermed store nye markeder, der får direkte adgang til Vestdanmark, og det kommer til at kunne mærkes i den danske oplevelsesøkonomi, afslutter Jan Hessellund.