Ryder Cup skaber stor interesse for golf ved Paris

Én af de rigtig gode baner i Paris-området er Exclusiv-Golf-Chateau-de-Cely. Foto: Atout France/Frankrigs Turistråd

I området Paris Ill-de-France ligger et væld af spændende baner. Juvelen er Le National, som skal huse Ryder Cup i slutningen af september.

Paris, Frankrig: Alverdens golfentusiaster har øjnene rettet mod Le National-banen lige uden for Paris, når Europa og USA tørner sammen i det prestigefyldte Ryder Cup-opgør fra den 25.-30. september.

Le National ligger i området Paris Ill-de-France, som med Ryder Cup-opgøret for alvor er blevet en hot golfdestination.
Med sine 71 golfbaner og golfklubber med international ry og adskillige golfbaner med på Top 100 Continental European list, lavet af Golf World Magazine i 2015, er Paris Ile-de-France en golfdestination, man ikke kan komme uden om.

Det er på Albatros Course på Le National, at årets Ryder Cup skal afgøres. Foto: Atout France/Frankrigs Turistråd

Ryder Cup 2018 vil blive afholdt på Le Golf National, hvor også Open de France spilles hvert år, siden Le Golf National blev åbnet i 1990 (med undtagelse af to gange). Stedet har plads til 80.000 tilskuere.

Albatros-mesterskabsbanen på Le Golf National er designet af arkitekterne Hubert Chesneau og Robert Von Hagge. Golfbanen har en god afveksling i designet og et af sværeste huller i verden. Det svære 18. hul er frygtet for indspillet til greenen, der ligger på en lille ø.

De bedste baner

Nogle af de bedste og mest anerkendte golfbaner i og omkring Paris Ill-de-France er her listet op af Atout France / Frankrigs Turistråd:

Nord for Paris ved d’Auvers-sur-Oise og d’Enghien-les-Bains; Golf de Mont Griffon, Golf de l’Isle Adam og Club du Lys-Chantilly.

Øst for Paris ved Disneyland Paris; Golf Disneyland.

Sydøst for Paris ved Fontainebleau; Exclusiv Golf du Chateau de Cely, Golf de Fontainebleau og Golf Du Chateau D’Augerville
Vest for Paris ved Versailles; Le Golf National.

Sydvest for Paris Rambouillet; Exclusiv Golf de Courson Stade Français og Golf des Yvelines

Men der er meget andet end golf at komme efter i området. Et besøg kan passende kombineres med besøg på et af de smukke slotte i området, nyd en klassisk fransk gastronomisk oplevelse og slut natten af på en hyggelig jazzklub.

– Lad golf, kultur, shopping og den overdådige franske livsstil gå hånd i hånd, når du besøger Paris Ill-de-France, lyder det fra Atout France / Frankrigs Turistråd