Terre Blanche – femstjernet fransk luksus

Chateau-banen ligger i et fantastisk kuperet terræn, hvor en række søer griber ind i spillet. Foto: Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resort

To baner – Le Château og Le Riou – omfatter det luksuriøse resort i det sydfranske. Fornem hæder som det bedste golfresort på det europæiske kontinent har Terre Blanche også opnået.

Oppe i bjergene i Provence tæt ved Côte-d’Azur ligger Terre Blanche Hotel Spa Resort som en sand oase. Der er ikke langt ind til byer som Cannes, Frejus og Nice.

Det femstjernede resort er en af verdens prestigefyldte destinationer for golfelskere. Intet mindre. Det er arkitekten Dave Thomsen, som på dygtigste vis har kapitaliseret på den storslåede natur og konturerne i området. Det gælder for begge baner – Le Château og Le Riou.

Femstjernet luksus er, hvad resortet Terre Blanche byder på. Flere hundrede villaer og suiter rummer stedet. Foto: Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resort

Historien om Terre Blanche begynder i slutningen af det 18. århundrede, da ejendommen blev erhvervet af Charles Bouge – en aristokrat, der var oberst i Napoleon-hærene, og som blev taget til fange af russerne.

Ejendommen forblev i hans familie indtil 1979, da borgmesteren i den nærmeste by Tourrettes solgte ejendommen til skuespilleren Sean Connery – også kendt som James Bond. Hans anden hustru, Micheline, var ligesom Connery golfinteresseret, og de påbegyndte planerne med at skabe en golfbane og få skabt et område til eksklusive boliger. Men helt i mål kom de ikke. Hverken med ægteskabet eller med planerne om et golfresort.

Le Riou-banen rummer en del smalle fairways. Foto: Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resort

Tysk rigmand gjorde forskellen

Men det gjorde en anden milliardær; tyskeren Dietmar Hopp. Han forelsker sig fuldstændig i landskabet. Penge er ikke det store problem for Hopp, som er grundlæggeren af software- og it-virksomheden SAP og i øvrigt i dag er indehaver af både fodbold- og håndboldklubber i Tyskland samt den kendte bane St. Leon-Rot.

Hopp fik sat gang i planerne om at udvikle området til et high-end golfresort. Og han fik det gjort med en sjælden dedikation og lidenskab. Banerne ligger integreret i naturen, som havde de altid ligger der. Men de åbnede først i 2004.

Det anerkendte britiske tidsskrift Golf World UK kårede i 2018 Terre Blanche til det bedste golfanlæg på det europæiske kontinent. Begge baner er inspireret af den omkringliggende natur. Her er søer, dale, små vandløb, dramatiske vandfald midt ude i et større skovområde i bjergene umiddelbart nordvest for Cannes.

Michelin-stjerne

Ud over det femstjernede hotel er der hundredvis af boliger, villaer og palæer. På resortet er der fire restauranter samt mulighed for servering i klubhuset.

Fire restauranter er der at vælge mellem. Faventia har sågar en enkelæt Michelinstjerne. Foto: Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resort

Philippe Jourdin er chefkokken, som sammen med sin stab kreerer retter inspireret af både det internationale og det provencalske køkken. Le Faventia er kronjuvelen blandt restauranterne. Faventia er tildelt en Michelinstjerne.

Den ekstraordinære kvalitet afspejles også i priserne. Et golfophold med en enkelt overnatning begynder ved cirka 6.000 kroner.

Der kan læses mere konkret om pristilbud på dette link.

Bon voyage.

Af Jørgen Schultz