Speedweek: Royal Oak skruer op for hastighederne på greens

2022-udgaven af Speedweek på Royal Oak kommer til at foregå i uge 32. Foto: GolfXtra

I uge 32 kan medlemmer og greenfee-gæster prøve kræfter med hastigheder på greens, som ellers kun findes i de professionelle turneringer. Bookning af tider sker på GolfBox

Både medlemmer og greenfee-gæster har kunnet mærke det her i begyndelsen af august. Boldene begynder at tage til i hastighed på greens. Nedtællingen til Speedweek er i gang.

Gennem årene har rigtig mange golfspillere prøvet kræfter med de lynhurtige greens på Royal Oak, når der inviteres til Speedweek. Her i 2023 bliver det i uge 32, at det går løs. Speedweek blev for første gang blev gennemført i 2009. Siden har Speedweek i flere år tiltrukket masser af greenfee-gæster.

04Nu kan alle – trods udsigten til 3-putts eller det der er værre – træde ind på greens, hvor hastighederne vil matche det, som de professionelle spillere oplever.

Mange af de golfspillere, der har prøvet at være med til Speedweek, vil huske de enorme udfordringer, som hurtige greens betyder, når der skal puttes.

Hastighedsrekorden blev sat i 2010 – det andet år med Speedweek -, hvor det havde været knastørt og sommervarmt alle dage. På den sidste dag blev hastighederne målt til hele 14,8 på stimpmeteret, da først morgenduggen var lettet, og solen begyndte at brænde igennem.

På grund af det omfattende greenkeeper-arbejde, som Speedweek medfører, er det ikke muligt at reservere tider i de helt tidlige morgentimer.

Reservationer af starttider foregår via Golfbox.

Af Jørgen Schultz