To modsætninger på Fuerteventura

Salinas Antigua-banen er ganske glad - og er rigtig nem at gå rundt. Fra de fleste af hullerne er der udsigt ud over Atlanterhavet.

Midt på den vestlige side af Fuerteventura er de to golfbaner Salinas de Antigua samt Golf Club Fuerteventura klar nærmest side om side. Med hver deres forskelligheder.

Fuerventura, Spanien: Fuerteventura er med sine 1731 kvadratkilometer den næststørste af de syv kanarie-øer. Med sine 1660 kvadratkilometer er øen omtrent tre gange så stor som Bornholm.

Isla Tranquila – den rolige ø – er øen blevet kaldt i mange år. Kendetegnet af sine åbne og generøse kystlinjer med de vel nok bedste og mest fascinerende strande på kanarieøerne. Mens Gran Canaria og Tenerife for længst har oplevet en sand invasion af golfturister, så kom golfen senere til Fuerteventura. I 2002 åbnede øens første bane – Golf Club Fuerteventura -, og i efteråret 2007 blev endnu en bane – Salinas de Antigua – åbnet. Begge baner ligger midt på øen ved feriebyen Calete de Fuste med udsigt ud over havet på øens østside kun godt 100 kilometer fra det afrikanske kontinent.

Hotellet ved Fuerteventura Golf Club fungerer også som klubhus. Her ses hotellet fra 18. green.

Golfbanerne er reelt to modsætninger – ikke mindst når det gælder længden. Begge baner kan ved første øjekast se flade og ensformige ud, men de byder på udfordringer – hver for sig.

Femstjernet hotel

Golf Club Fuerteventura ligger side om side med det femstjernede hotel, Elba Palace. Et hjørne af hotellet fungerer som et luksuøst klubhus med proshop samt omklædningsfaciliteter. 61 værelser er der på dette pragtfulde femstjernede hotel – opført i ægte kanarisk stil med eksempelvis håndudskårne balkoner i træ. I midten af hotellet kan måltiderne nydes nærmest under åben himmel i en atriumgård.

Allerede to år efter åbningen af banen i 2002 var de professionelle på Europa Touren allerede på besøg ved Spanish Open, hvor Søren Kjeldsen blev bedste dansker på en delt 27. plads. Banen ser rimelig flad ud, men der venter betydelige forhindringer med eksempelvis flere større søer samt kanaler. Desuden er der med 70 bunkers risiko for, at sandjernet ganske flittigt skal i brug.

Fuerteventura Golf Clubs bane er ikke blot den længst, den er samtidig også den mest kuperede.

Lige så flad de første 16 huller tager sig ud på den 5800 meter lange bane fra gul tee, lige så kuperet er finalen på banen. Green på hul 17 ligger højt oppe i terrænet, og når det går løs på hul 18, venter der en herlig udsigt ned over et stort antal feriehuse, som er farezonen, hvis drivet slås for meget i venstre.

Ørken og sort lava

Mens Golf Club Fuerteventura står grøn med masser af palmetræer, så er Salinas de Antigua ganske anderledes. Banen måler kun 5100 meter fra gul tee – 4300 meter for damerne – men den er anlagt ude i et ørkenlandskab med klipperester og sort lava. Kaktusser fylder også godt op rundt på banen, som på trods af længden er ganske svær. På Salinas de Antigua handler det så absolut mere om præcision og omtanke end om at slå langt. Dog er banens hul 11 en undtagelse. Her kan de langtslående krydse drivet hen over en sø, og med præcision og held er der mulighed for at være på green i første slag.

På flere af hullerne på Salinas Antigua-banen er der faretruende vand i spil.

Men bolden skal flyve omkring 210 meter, hvis der skal gøres forhåbninger om et eagleputt. På banen er der flere særdeles attraktive par 3 huller, hvor der på flere af dem er masser af vand i spil. Banen ligger sammen med et splinternyt golfresort med masser af ferielejligheder.

 

Af Jørgen Schultz
på Fuerteventura