Matchturene med golf, hygge og oplevelser går aldrig af mode

27 huller er der på golfbanen tæt ved Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort. Foto: Green2green

Der er nærmest ikke det rejseselskab, som ikke har valgt at fastholde konceptet med matchture. Her er en beretning fra en erfaren golfspillers tur til Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort i det sydspanske.

Matchture har i årtier medvirket til, at golfspillere er taget ud i verden for at nyde spillet – men så sandelig også for at få nye bekendtskaber. Ja, i ikke så få tilfælde endda venskaber for livet.

Bernt Hansen – en grand old man inden for golf – beretter om en matchtur til det sydspanske.

Bernt Hansen – en erfaren golfspiller – er ét stærkt eksempel på, at matchture kan noget. Også for en mand, der har passeret de otte årtier. Han fortæller her om sin tur med Green2green til Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort ude ved den spanske Atlanterhavskyst tilbage i november.

– Det var en tur med ”Semi All Inclucive” samt fem runder golf og med en matchleder. Det er en kombination, som passer mig rigtig godt. Jeg glædede mig til en uge med socialt samvær, et godt hotel og hyggelig golf. Der var flyafgang fra Billund, men da jeg bor på Sjælland, betød det, at jeg måtte arrangere en overnatning, inden jeg hoppede på et fly. Det er jo ikke helt gratis at overnatte og parkere i Billund, men jeg fandt et udmærket alternativ, nemlig overnatning i Grindsted på Danhostel. Her kan du få en billig overnatning med eller uden morgenmad, gode værelser med bad/toilet, fri parkering og ikke mindst en direkte busforbindelse for at køre de 12 km til Billund Lufthavn, beretter Bernt Hansen, der naturligvis var spændt på at hilse på de øvrige deltagere på matchturen.

– Hele gruppen omfattede 32 i alt- de fleste fra Jylland og blot tre fra Sjælland. Blandt gæsterne var Ole og Susanne, som jeg havde gode runder med. Ole, vores matchleder, præsenterede ugens program med holdsammensætning, after-golf og udflugter. Det er bestemt ikke kedelige sager. Den planlagte udflugt til Cadiz med flamingo-dans på programmet, bør man bestemt også hoppe med på.

Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort ligger ganske tæt på Atlanterhavet. Foto: PR-foto

– Apropos udflugter. Jeg brugte min femte dag på at se lidt på lokalområdet, hvilket jeg stærkt kan anbefale. Jeg besøgte den dejlige by Rota, hvor bl.a. den amerikanske base holder til, og i byen var der brede boulevarder med gode caféer. Jeg benyttede da også besøget til at smage på den berømte sherry. Herefter tog jeg til Sanlucar, hvor man var i fuld gang med det årlige optog for Jomfru Maria. Nu meldte sulten sig, og naturligvis skulle jeg smage lidt af de 500 forskellige slags fisk, som havene omkring Spanien er rig på. Valget faldt på tun, sardiner og ansjoser, og jeg valgte at akkompagnere fisken med et velskænket glas øl fra et lokalt bryggeri, herligt!

– Jeg ved da godt, at mange måske hellere vil spille en ekstra gang golf, men det er nu ret godt at opleve, hvad området byder på uden for golfbanerne, tilføjer Bernt Hansen.

Mere end 300 værelser er der på hotellet, hvor gæsterne på matchture med Green2green kan vælge Semi All Inclusive. Foto: Green2green

Hotel og golf tæt på Atlanten

Hotellet Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort ligger i smukke natur og med gå-afstand til Atlanterhavet.

Middagene indtages i buffet-restauranten med dejlig mad og tilhørende vine – ad libitum at forstå. Og så er der også ros til et professionelt og serviceminded personale.

Der er masser af hyggelige kroge på hotellet. Foto: Green2green

Lige I nærhed af hotellet ligger golfbanen Costa Ballena Ocean Golf Club, som er designet af ingen ringere end den tidligere spanske storspiller og Ryder Cup-kaptajn José Maria Olazábal. Banen er forholdsvis flad, og undervejs spilles der helt ud til kysten.

Der er 27 huller at vælge mellem, så er der udfordringer nok for en hel uge.

– Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg booker billet til en matchtur, slutter Bernt Hansen.

LÆS MERE: Matchtur til Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort med Green2green

Af Jørgen Schultz