Vil du krydre golfen med verdens bedste restaurant – så skal du til Barcelona

Den spanske restaurant Disfrutar strøg til tops som verdens bedste her i forsommeren 2024. Foto: Restaurant Disfrutar

Restaurant Disfrutar inde midt i det catalanske hovedstad strøg til tops, da World Best Restaurant Academy satte navne på klodens bedste restauranter.

Hvis du er afsted på golfferie i det catalanske, og du samtidig vil bruge noget af opsparingen på en gourmet-oplevelse ud over det sædvanlige, så kunne det være en ide at forsøge at få et bord på Restaurant Disfrutar i Barcelona.

Restauranten, der ligger inde i hjertet af Barcelona på C. De Villarroel 163, er i Las Vegas i USA hædret med titlen af World Best Restaurant Academy, der hvert år rangerer verdens bedste restauranter. Akademiet består af over 1.000 medlemmer, som er udvalgt på baggrund af deres kendskab til den internationale madscene.

Det er de tre kokke Oriol Vastro, Eduard Xatruch og Mateau Casañas, som med deres samarbejde har ført Barcelona-restauranten til tops. Foto: Restaurant Disfrutar

I fjor kom Barcelona-restauranten ind på andenpladsen – men er altså nu avanceret.

Det var i øvrigt en spansk dobbelttriumf, da Asador Etxebarr blev nummer to. Restauranten ligger i det nordlige Spanien

I forhold til den fornemme titel som Verdens Bedste Restaurant, så er prisen for at sætte sig til bords egentlig ganske overkommelig. 290 euro er prisen for at at få lov at smage for sig af retterne. Skal der en vinmenu til, så skal der omkring 160 euro yderligere op af lommen. Sammenlagt ligger det på omkring 3500 kroner pr. person.

HER KAN DU RESERVERE BORD

Bedste danske restaurant blev Alchemist, som er placeret på en ottendeplads.

Af Jørgen Schultz