128 danske golfklubber inviterer til Golfens Dag

Golfens Dag afvikles rundt i 128 klubber på søndag den 24. april. Foto: GolfXtra

På søndag den 24. april kan alle – uden undtagelse – prøve kræfter med golfen.

– Golf er i mine øjne den mest komplette sport. Du kan konkurrere benhårdt mod dig selv og andre og blive ved med at optimere teknisk, fysisk, strategisk og mentalt. Men du kan også bruge sporten som en sund del af din hverdag, hvor samvær med andre er i højsædet. Naturoplevelsen er automatisk koblet på, og uanset hvor du bevæger dig i Danmark eller udlandet er der næsten altid en golfbane med sit helt eget præg, du kan besøge og spille, når først du er golfspiller.

Sådan lyder det fra Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union, forud for Golfens Dag, som foregår søndag den 24. april.

Golfens Dag bliver markeret i hele 128 danske golfklubber, fremgår det af en pressemeddelelse fra DGU. Ved det traditionsrige arrangement kan alle uden undtagelse prøve verdens bedste sport.

– Selvom der nu er flere golfspillere i Danmark end nogensinde før, er der stadig en åben invitation til alle, der gerne vil være en del af sporten, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Danmarks største voksensport

Golf var i forvejen Danmarks største voksensport, men danskerne har under coronakrisen fået øjnene op for golf som aldrig før.

Antallet af golfspillere er i runde tal vokset fra 148.000 i 2019 til 164.000 i 2021.

Det er en eksplosiv udvikling. Alligevel er der næsten lige så mange klubber som sidste år, der holder Golfens Dag.

128 klubber udgør et klart flertal af de 186 danske golfklubber.

– Det smukke ved Golfens Dag er, at man ikke behøver at gøre andet end at dukke op på dagen. Du behøver kun behageligt tøj, praktisk fodtøj og en smule nysgerrighed, siger Lars Broch Christensen.

De arrangerende klubber sørger nemlig for adgang til faciliteter, lån af udstyr og folk, der kan instruere og svare på spørgsmål om golf.

Hvis du er interesseret i at være med, eller kender nogen, der kunne være interesseret i golf, så kig på din lokale klubs hjemmeside for at se, hvordan de afvikler Golfens Dag.

Du kan også gå ind på golfensdag.dk for at få et overblik over de steder, der er Golfens Dag nu på søndag.