Albatross med høj kvalitet nær den tjekkiske hovedstad

Albatross Golf er noget af det ypperste, når det gælder golf i Tjekkiet. Foto: Albatross Golf

Tæt ved Tjekkiets hovedstad, Prag, ligger én af landets mest kendte golfbane, Albatross Golf. Prisniveauet er særdeles lukrativt.

Prag, Tjekkiet: Tjekkiet er ikke lige det land, som forbindes med en lang historie, når det gælder golfen. Men rent faktisk går golfhistorien i landet mere end 100 år tilbage, og de få kommunister i det tidligere DDR, som ikke kunne holde sig fra golfbanerne, de tog til Tjekkiet.

Kun 20 kilometer fra den tjekkiske hovedstad Prag ligger Albatross Golf. Med en beliggenhed lige ved siden af Cesky Kras-naturreservatet og 420 meter over havets overflade har dette område en af de længste sæsoner i Centraleuropa.

Både ude på banen og i klubhuset er der kvalitet over hele linjen. Foto: Albatross Golf

Arkitekten Keith Preston satte stregerne til banen, som blev officielt indviet tilbage i 2009. Hurtigt er det blevet én af de mest anerkendte baner i Tjekkiet, og det amerikanske tidsskrift GolfDigest har kåret banen som den bedste i landet. Banen er kendetegnet ved en usædvanlig høj standard.

Syv søer rundt på banen

Banen er kendetegnet ved syv søer spredt rundt på banen, 65 bunkere samt ikke færre end 1200 nyligt plantede træer. Ved banen ligger et moderne klubhus med to restauranter samt højt roste state-of-the-art træningsfaciliteter.

Når det gælder greenfee-priserne, så er golf i Tjekkiet særdeles lukrativt. Foto: Albatross Golf

Fra de bagerste teesteder er banen hele 6800 meter. Fra de forreste klodser er banen 5712 meter. Siden 2014 har banen hvert år været anvendt af Europa Touren med turneringen D+D Real Czech Masters. I år afvikles turneringen fra den 15.-18. august.

Klubhuset har alle faciliteter til at gøre golfoplevelsen på Albatross komplet. Der er pro-shop, og i Restaurant Kugo er der dagen igennem mulighed for at vælge fra et varieret spisekort lige fra morgenmad til menuer i aftentimerne.

Priserne er særdeles lukrative. Greenfee-priserne begynder ved kun godt 100 kroner. LÆS MERE

Af Jørgen Schultz