Tjekkiet byder på golf i bølgende landskaber og panorama-udsigter 

Panorama Golf Resort ligger lige godt 50 kilometer sydøst for Prag. Foto: Panorama Golf Resort

Knap 100 golfbaner er der rundt i Tjekkiet. Ikke alene nær hovedstaden Prag er der lige godt 20 baner ganske tæt på.  Og ved siden af golfen er der gastronomi med alskens mad, øl samt vin.

Tjekkiet: Der var engang, hvor golfen nærmest overhovedet ikke spillede nogen rolle på østsiden af jerntæppet. 

15. hul på PGA National Oaks-banen. Foto: PGA National Oaks

Ét af de første lande, som valgte at sætte gang i etablering af golfbaner og –resorts, var Tjekkiet. I særdeleshed efter Murens fald har golfen været i rivende udvikling, og Tjekkiet byder på ikke færre end 97 golfbaner fordelt på otte tjekkiske regioner. De naturlige og bølgende landskaber i terrænet giver utallige panoramaudsigter, og gennem de seneste år har flere baner været vært for adskillige eliteturneringer både hos herrerne samt på spindesiden. 

Albatross er én af de tjekkiske baner, som også er kulisse om turneringer hos de professionelle. På banen er der en del vand i spil, og i baggrunden ses klubhuset. Foto: Albatross Golf

Den tjekkiske hovedstad Prag tilbyder nem adgang til rundt regnet mere end 20 baner i den omkringliggende centralbøhmiske region. 

Det gælder eksempelvis baner som: 

  • Den nye PGA National Oaks, kåret som bedste golfbane – Europa 2020 af World Golf Awards i dets første driftsår 
  • Prag City Golf Club Zbraslav, designet af den 3-dobbelte PGA Tour-vinder og tjekkiske indfødte Alex Čejka 
  • Albatross Golf Resort, en Top 100-golfbane og hjemsted for Czech Masters European Tour 
  • Panorama Golf Resort – Editor’s Choice, et af de bedste golfresorts på det kontinentale Europa 

Ledsages af gastronomi 

 Golfspillere er også kendt for at sætte pris på gastronomi og drikkevarer af høj kvalitet. Tjekkiet er et paradis for kødelskere med lokale retter centreret om svinekød, oksekød og kylling. Lokale delikatesser omfatter også gås, and, kanin, vildtkød og en voksende vegansk og vegetarisk spisescene. 

Tjekkiet gør mere og mere opmærksom på sig selv, når det handler om vinproduktion. Foto: Visit Czechia

Hvis turen til Tjekkiet foregår i efteråret, så ta’ turen til regionen Sydmähren, hvor der er fire resorts og 11 golfbaner at vælge imellem. Denne region producerer også 95 procent af de tjekkiske vine, som i øjeblikket vinder anerkendelse i hele Europa.  

Tjekkiet er også en velkendt destination for ølelskere. Byen Pilsen, lige syd for Prag, skabte pilsneren i det 19. århundrede, mens byen České Budějovice er hjemsted for den originale Budweiser i europæisk stil (kendt som Budvar). 

En golfrejse kan åbne døren til så meget, som Tjekkiet har at byde på, lige fra 16 af verdens 1.000 UNESCO verdensarv-seværdigheder til gotiske katedraler og wellness-oplevelser med øl- og vinbade.  

 FIND MERE INSPIRATION TIL GOLF I TJEKKIET

 Af Jørgen Schultz