Aroeira kravler op på listen over Portugals bedste bane

På halvdelen af huller på Challenge-banen er der vand i spil. Foto: Aroeira Golf Resort

Aroeira Challenge – den ene af de to baner på det kendte portugisiske resort – er en sand udfordring med vand på halvdelen af hullerne.

Én af de største klatrere på Top 60-listen over de bedste baner i Portugal er Aroeira Challenge. Par 72-banen rykkede syv pladser frem og er landet som nummer 30 på den nye rangliste.

Challenge er den ene af de to baner på Aroeira Golf Resort – og er designet af Donald Steel. Aroeira Challenge åbnede i 2000 og er det ideelle supplement til dens ældre søster, Aroeira Pines Classic, som ligger endnu bedre placeret på en 25. plads.

Pines-banen er den ældste af banerne på Aroeira Golf Resort. Foto: Aroeira Golf Resort

Challenge-banen måler mere end 6300 meter fra de bagerste teesteder og blotter sine tænder med vand i spil på ni huller og store, bølgende greens, der giver golfspillere en sand test.

Fra panelet, som bedømmer banerne, lød det, at Challenge-banen var klart bedre, end det oprindeligt var forventet. Udover udfordringerne med vand og store greens ligger banen inde blandt tårnhøje fyrretræer, som omkranser fairways. Banen roses endvidere for strategisk placerede bunkere og strafområder.

Vigtigheden af præcision kan derfor ikke undervurderes. Det er en krævende – men svær bane, som man ikke bør gå glip, når der spilles golf syd for Lissabon.

Lissabons Wentworth

Aroeira Golf Resort, som af mange har fået tilnavnet “Lissabons Wentworth”, ligger 25 kilometer syd for den portugisiske hovedstad. Hele anlægget er beliggende midt i en dejlig, naturlig fyrreskov, og indkvarteringen kan foregå på det moderne Aroeira Lisbon Hotel.

Lisbon-hotellet ved Aroeira-resortet er moderne og ligger tæt ved såvel golfbaner som sandstrandene. Foto: Aroeira Lisbon Hotel

Hotellet tilbyder det ultimative inden for smart moderne design og har 68 soveværelser og suiter, en udendørs pool, en spa, bar og restaurant, og udover golfbanerne er der også let adgang til de mange gyldne sandstrande i Costa Azul-regionen.

Prisen for fire overnatninger med to runder golf begynder ved 3000 kroner pr. person.

Af Jørgen Schultz