Bremen byder på hippe kvarterer og kulinariske oplevelser

Der er masser af kulinariske muligheder i tyske Bremen. Foto: Tysk Turist Information

Den nordtyske hansestad har det hele, og på menukortene findes alt fra arabiske specialiteter til det bedste fra det italienske, spanske, indiske og vietnamesiske køkken.

Rundt om den nordtysk hansestad Bremen ligger der en stribe golfbaner.

Men byen – med en halv million indbyggere – ude ved nordsøkysten rummer også innovative restauranter, livligt natteliv og spændende kultur tilsat masser af atmosfære.

Mange tænker på fodbold, øl og et eventyr om de fire stadsmusikanter, når snakken falder på Bremen. Men Bremen er så meget andet og mere end det, selv om det stadig er en vigtig del af byens DNA.

– Bremen er blevet en moderne storby med et internationalt udsyn, på trods af at byen med sine lidt over en halv million indbyggere næppe er en storby set med tyske øjne,” siger turistchef Bo Schou Lauridsen fra Tysk Turist Information i en pressemeddelelse.

Byens charme og atmosfære er dog uomtvistelig, godt hjulpet på vej af de typiske gamle Bremen-huse, som kan ses over alt i byen. Især i de små sidegader er det ikke ualmindeligt, at den ene arkitektoniske perle følger den næste.

Östliche Vorstadt er et af de mest farverige og livlige områder i byen. Kvarteret er kendt for sine mange restauranter og livlige natteliv. Området har også masser af kulturliv og sports- og fritidsaktiviteter, og det store idrætsanlæg huser Weser Stadium, der er hjemmebane for byens fodboldhold, Werder Bremen.

Golfclub zur Vahr er én af de mange naturskønne golfbaner tæt ved Bremen. Foto: Golfclub zur Vahr

Smag på verden

De kulinariske oplevelser i Bremen rækker langt ud over landets grænser. I Bremens ’Viertel’- kvarter, som er de lokales betegnelse for områderne Ostertor og Steintor, ligger trendy restauranter og mere budget-venlige spisesteder side om side. På menukortene findes alt fra arabiske specialiteter til det bedste fra det italienske, spanske, indiske og vietnamesiske køkken.

– Området er en skøn blanding af trendy hangouts og gammel Bremen-arkitektur, siger Bo Schou Lauridsen.

Her findes også en række økologiske markeder samt veganske og vegetariske spisesteder, der repræsenterer en bæredygtig og miljøbevidst livsstil, som mange i området praktiserer.

Når mørket falder på, er Steintor stedet at gå hen. Området har en lang række pubber, klubber og barer. Også Fesenfeld har en særlig pubscene.

Bæredygtig shopping

Alle elsker at købe en lille ting eller et stykke tøj med hjem som minde om en god ferie. I Bremen er det muligt at shoppe med god samvittighed, fordi byen har stort fokus på bæredygtighed og genbrug. Byen har en lang række spændende loppemarkeder, vintage- og genbrugsbutikker, hvor man kan finde et helt unikt stykke tøj eller souvenir. Andre butikker slår sig op på at producere bæredygtige og økologiske produkter, hvor der er tænkt over både produktionsforhold og materialer. En stor del af butikkerne ligger i ’Viertel’-kvarteret, hvor man også finder mange livsstils- og specialbutikker.

Banker shopping-hjertet, er der gode shoppingcentre over hele byen f.eks. Weserpark i Osterholz, Roland Center i Huchting-distrektet og ved havnefronten i Überseestadt, som er Bremens svar på Hafencity i Hamburg og Docklands i London. Überseestadt er et byudviklingsprojekt, der skal omdanne de gamle havneområder i Bremen til en moderne havnefront med cafeer, restauranter, kunstgallerier og små innovative og kreative virksomheder, som ligger side om side med de traditionelle maritime virksomheder.

Af Jørgen Schultz