Bandon Dunes: The american way of links

Klitter og vegetation minder forbavsende meget om, hvad der kan opleves i Skotland. Men her er det Bandon Dunes tæt på Stillehavet. (Foto: Bandon Dunes Golf Resort)

Flere gange er Bandon Dunes Golf Resort i delstaten Oregon nord for Californien blevet kåret som det bedste i USA. Fire mesterskabsbaner byder anlægget på.

De lægger slet ikke skjul på, hvor inspirationen til Bandon Dunes Golf Resort kommer fra.

“Bandon Dunes is true to the spirit of Scotland’s ancient links”. Såvidt et citat på resortets website

Det kan godt være, at rejsen dertil er en anelse lang. Et er flyveturen over til den amerikanske vestkyst. Fra Portland International Airport er der fire timers kørsel til Bandon Dunes i den sydlige ende af delstaten Oregon, som også er kendt for fremragende vine.

Her er et resort, som adskillige gange er blevet udråbt som værende det bedste i USA.

Men så venter der også et ophold med linksgolf, som der ikke rigtig findes magen til i USA. Fire mesterskabsbaner er der at vælge mellem. Alle sammen skåret ud i en fantastisk natur langs den robuste kystlinje. Banerne forlader ikke sådan nethinden igen, og klimaet appellerer til golf året rundt.

De fire baner er placeret i et særdeles varieret natur tæt ved Stillehavets kyststrækning, på eng-arealer eller nær skov. Foto: Bandon Dunes Golf Resort

Bandon Dunes Golf Course er hovedattraktionen – skabt af arkitekten Tom Doak, som også har Barnbougle Dunes i Australien og den fantastiske Cape Kidnappers i New Zealand på samvittigheden. Bandon Dunes blev indviet i 1999 ud til den kuperede kyststrækning. Det er klassisk links ud til Stillehavet med en vegetation, som nu engang hører sig linksbaner til.

I 2001 kom Pacific Dunes, og som navnet antyder er der ikke langt til havet. Fem år senere åbnede Bandon Trails skabt af Ben Crenshaw og Bill Coore med et malerisk layout mellem klitter, eng-arealer og skoven.

Så kom Old Macdonald med store bølgende greens og masser af bunkere – nogle af dem særdeles dybe.

Indkvarteringen

Når det gælder indkvarteringen er der mange forskellige muligheder at vælge mellem på Bandon Dunes Golf Resort.

The Grove Cottages er for grupper, hvor der overnattes i hytter med fire soveværelser. Det hele er opført i tre med hyggelige pejse i stuerne.

Chrome Lake tilbyder 21 afsondrede bygninger med to sovepladser i stueetagen samt yderligere to soveværelser ovenpå sammen med en opholdsstue.

Lily Pond er dobbeltværelser, mens der på selve kroen er ikke færre end 39 dobbeltværelser.

Det store klubhus byder på alle muligheder for at slappe af efter turen ude på golfbanerne. (Foto: Bandon Dunes Golf Resort)

Endelig er der Lodge med 17 dobbeltværelser med restaurant, bar – i øvrigt i skotsk stil – samt en souvenirshop.

I det store klubhus kan der slappes af med spise og drikke.

Der er desuden dejlige spa- og wellnessmuligheder, så der kan kobles af efter en golfrunde ude i den friske natur.

Rundt på anlægget er der shuttle-bus mellem golfbanerne og overnatningsmulighederne.

Bandon Dunes er uden sammenligning: The american way of links…

Af Jørgen Schultz