Bo på Sveriges bedste hoteller – i Göteborg

Avalon er et hotel, der vækker opsigt i Göteborg. Foto: Jacob Karström

Tre hoteller i Göteborg er kommet ind i top tre på Tripadvisors nye liste over Sveriges 25 bedste hoteller: Upper House tæt forfulgt af Hotel Pigalle og Avalon Hotel.

Göteborg, Sverige: Hvis du er afsted på golfferie omkring Göteborg, så er det nemt at prøve en overnatning på et af Sveriges bedste hoteller, for Göteborg ligger i overkommelig afstand fra det meste af Danmark. Fra Frederikshavn sejler man f.eks. direkte til Göteborg, og fra Sjælland er det en sviptur.

Hyggelige værelser er der på Upper House. Foto: Gothia Towers

Det er Tripadvisors Traveler’s Choice Awards 2019, som står bag priserne baseret på anmeldelser og udtalelser fra Tripadvisors rejsende igennem et år. I 2018 tog Göteborg de to øverste placeringer, men i år fylder Göteborg hele podiet med tre centrale hoteller: Upper House som nummer et, på en flot andenplads Hotel Pigalle og herefter Avalon Hotel som nummer tre. Upper House topper listen for tredje år i træk.

Den indre by til fods

Hotellerne er velegnede til besøgende, der ønsker at opleve og udforske Göteborgs indre by til fods. Her ligger alt fra museer, opera over grønne områder til shopping, Michelin-restauranter, barer og caféer. Det meste er i gåafstand.

Værsgo’ at tage plads i baren på Hotel Pigalle. Foto: Mini Gemoll

– Göteborg er en perfekt weekend-getaway for danskerne, som man hurtigt kan nå på ca. tre timer, uanset om man rejser med tog, bil eller færge fra Danmark. Byen er hyggelig og byder på både byliv, med alt hvad dertil hører af god mad og drikke, samt masser af hyggelige steder til kaffe og kage, den klassiske svenske fika. Herudover fås et mangfoldigt udbud af kulturelle oplevelser med museer og skiftende udstillinger. Desuden ligger Göteborg tæt på den smukke skærgård, hvilket betyder, at man også kan nå en tur ud til vandet med et minimum af transporttid”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Designtips i Göteborg

De tre bedste hoteller er også kendt for deres design, og hvis man er interesseret i design, er der meget at komme efter i den svenske metropol:

• Den 23. februar åbnede Röhsska Museum of Design and Craft efter en renoveringsperiode. Röhsska Museum er et perfekt sted at opleve design fra forskellige epoker og steder.
• Saunaen i Frihamnen på Hisingen er en del af arbejdet forud for Göteborgs 400-års jubilæum i 2021. Saunaen er designet af det tyske arkitekfirma, Raumblabor Berlin. Dens pladefacade består af 100 % procent genanvendeligt materiale, og væggene i omklædningsrummet er konstrueret af 12.000 genbrugsglasflasker.

• På Magasinsgatan, som er en af Göteborgs centrale shopping- og restaurantgader, er der mange unikke designbutikker, herunder indretningsbutikken Artilleriet med en blanding af moderne og vintage, Room 21 med indretning og møbler i skandinavisk stil og det engelske Tapetmagasinet med tapeter, puder og interiørgenstande. En anden butik, der er værd at besøge, er Miksajo på Vallgatan – en unisex butik med fokus på mode, design og livsstil.

• I en gammel fabriksbygning i Lindome lige udenfor Göteborg ligger Spinneriet, der er blevet et designcenter. Der er flere spændende butikker, kunstnerværksteder, second-hand butikker og en hyggelig restaurant.

Ud over de tre bedste hoteller finder man Gøteborghotellerne Dorsia Hotel & Restaurant på en 21. plads og Sankt Jörgen Park på en 25. plads på Tripadvisors liste.