Tre kandidater: Hvem vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris

Fanø er for mange Danmarks eneste regulære linksbane. Banen ved Fanø Bad er det ene blad i femkløveret, som igen i 2022 samarbejder omkring Ø-golfturneringen. Foto: GolfXtra

Tre sjællandske golfklubber bragt i spil til årets natur- og miljøpris. Afgørelsen falder på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde i marts.

Det bliver enten Hørsholm Golf, Roskilde Golf Klub eller Sydsjællands Golfklub, der i år bliver hædret med Golfsportens Natur- og Miljøpris.

Alle tre golfklubber har ydet et fornemt natur- og miljøarbejde i mange år og har flere initiativer er i støbeskeen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union.

Roskilde Golf Klub har eksempelvis arbejdet målrettet med udgangspunkt i FN´s verdensmål, mens Hørsholm Golfs arbejde tager udgangspunkt i deres europæiske miljøcertificering indenfor golfbranchen. Sydsjællands Golfklubs store fokus på at bidrage med ny viden til hele golfbranchen via forskning er således en helt tredje tilgang til natur- og miljøarbejdet.

– De mange flotte initiativer viser, at golfsporten har rigtig meget at bidrage med til natur- og miljøområdet. Det er således sjette gang at vi skal finde en vinder af Golfsportens Natur- og Miljøpris og det glæder mig at golfklubberne fortsat har dette emne højt på agendaen, så det er tydeligt at golf gavner naturen og miljøet, udtaler Jim Staffensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Afgørelse i marts

Som de foregående år bliver det på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde den 23. marts, at en vinder afsløres.

Prisen medfører, udover æren, en check på 75.000 kroner. Der bliver også uddelt to inspirationspriser på natur- og miljøområdet.

Maria Reumert Gjerding, der er præsident for Danmarks Naturfredningsforening, kommer til Kolding for at overrække prisen.

– Jeg glæder til at kunne være med til at uddele årets pris, der viser at golfsporten fortsat arbejder i en retning på at gøre en positiv forskel for den danske natur. Med omkring 13.000 ha golfbaner i Danmark har golfsporten et stort ansvar for at bidrage positivt til både dyre- og planteliv. Derfor er det vigtigt, at der fortsat ydes en stor indsats for at forbedre vilkårene på de danske golfbaner, der rummer et stort potentiale, siger hun.

Sidste år vandt Asserbo Golf Club prisen og forrige år var det Smørum Golfklub, der vandt.

– Mangfoldigheden af natur- og miljøinitiativer i de indsendte ansøgninger viser en stor idérigdom i de danske golfklubber, der forhåbentlig kan inspirere andre til at gøre en positiv forskel, siger Jesper Kristensen.

Han er formand for Danish Greenkeepers Association, som repræsenterer de medarbejdere, der i det daglige bærer en stor del af ansvaret for naturforvaltningen på de danske golfbaner.