Cambodia er Asiens nye golf-hotspot

En af de opsigtsvækkende baner i Cambodia er Vattanac Golf Resort tre kvarters kørsel fra hovedstaden Phnom Penh.

Årets uopdagede golfdestination blev Cambodia kåret til i fjor. Ud over golfen er der fantastiske oplevelser med både moderne og gammel kultur.

Stille og roligt er nye lande for alvor ved at cementere deres positioner som fremadstormende destinationer, når det gælder golf i Asien.

I Vietnam er der gang i flere nye projekter, men med årene er Combodia ved at udvikle sig til et nyt hotspot for golfere, som er på udkig efter anderledes destinationer i andre kulturer.

En anden af kvalitetsbanerne i Cambodia er banen ved Sofitel Angkor.Ved arrangementet i Marrakech i Marokko vakte udnævnelsen betydelig glæde hos Cambodias turistminister, Dr. Thong Khon:

Udenlandske golfjournalister har kaldt Combodia for en uopdaget golfdestination. Mange golfrejsende fra Asien og mange andre lande har allerede oplevet den fantastiske klynge af golfbaner i Siem Reap – nemlig Angkor Golf Resort, Phokeethra Golf & Country Club og Booyoung Country Club, alt inden for få minutter fra UNESCOs verdenskulturarv i Angkor Wat.

I 2019 åbnede således en ny Nick Faldo-designet 36 hullers bane, Vattanac Golf Resort i hovedstaden Phnom Penh. Det har afstedkommet et samarbejde med andre af banerne i området. Det er Garden City Golf Resort, Phnom Penh Golf & Country Club og Grand Phnom Penh Golf Club.

Cambodia’s golfbaner er moderne og af høj kvalitet, og så ligger de i et land med en betydelig kombination af moderne og ældgammel kultur. Det være sig templer, masser af markeder, fiskerbyer samt ude ved kysterne kilometerlange sandstrande, når der skal slappes af.

Af Jørgen Schultz