Inspiration til golfoplevelser rundt i Asien

Vietnam har for længst slået sit navn fast som en fantastisk golfdestination i Asien. Foto: Laguna Lang Co

En varm og venlig befolkning, udsøgt service og forrygende og udfordrende golfbaner. Det har en lang række af de asiatiske lande at tilbyde.

Asien: Rundt i de asiatiske lande er der et væld af spændende golfbaner, som både byder på masser af udfordringer samt skøn natur.

The Global Golf Tourism Organisation – IAGTO – har givet sit bud på en stribe golfbaner, som trænger sig på, hvis det gælder en tur til Asien.

Her er banerne:

West Course, TPC Kuala Lumpur, Malaysia

Beliggende i de frodige bakker i Bukit Kiara er TPC Kuala Lumpur hjemsted for to baner – East og West. Mesterskabsbanen West Course gennemgik et redesign i 2007. Det mest udfordrende hul på banen er 16. – et par 4 hul, hvor der er chancer for at drive green. I hvert fald for de modige.

Eden Course, Hong Kong Golf Club, Hong Kong

Banens historie går tilbage til 1959. Hong Kong Open er flere gange blevet afviklet i et samarbejde mellem Europa Touren og Asian Tour med det berygtede 18. hul, som har fået navnet: The Ultimate. Hullet er et af de mest dramatiske på Eden Course.

Siem Reap Booyoung Country Club, Cambodja

Siem Reap Booyoung Country Club er en verdensklassebane – designet af Kentaro Sato. Mange af hullerne er en regulær test for alle slags spillere.

Santiburi Samui Country Club, Thailand

Santiburi Samui Country Club har ofte været kulisse for de professionelle på PGA Asian Tour. Banen ligger i en fantastisk natur på en bjergskråning. Signaturhullet er 17. jul, hvor det for alt i verden gælder om at undgå klipperne langs højre side af fairway. Fra flere huller er der den skønneste panoramaudsigt.

Serapong, Sentosa Golf Club, Singapore

Sentoas Golf Club er blevet udpeget som en af de allebedste baner i det sydøstlige Asien. I 2007 gennemgik banen en omfattende renovering, som resulterede i langt bedre greens og med bunkers placeret strategisk rundt på banen – både på fairway og ved greens. Rundt på banen, hvorfra udsigten er sublim, er der samtidig masser af vand i spil i form af større søer. Banen blev i 2018 anvendt til Singapore Open med spanske Sergio Garcia som vinder.

Fuji Course har en helt fantastisk beliggenhed. Foto: Prince Hotels

Fuji Course, Kawana Hotel Golf Course, Japan

Fuji-banen, som ligger ved Kawana Golf er én af de mest populære i Japan. Naturen er fantastisk, og fra banen er der udsigt over skovområder og med Fuji-bjerget i baggrunden.

East Course, Black Mountain Golf Club, Thailand

Med sin beliggenhed for foden af Black Mountain er East Course en verdensklasse-golfbane. I en årrække var det kun en ni-hullers bane, men siden er der kommet yderligere to sløjfer til, så anlægget nu råder over hele 27 huller.

Bukit Pandawa er en fornem adresse, når det gælder golf på Bali.

Bukit Pandawa Golf & Country Club, Bali

Dramatisk klipper, et klubhus opført nærmest som et stort tempel og helt fantastiske green. Bukit Pandawa Golf & Country Club er oplagt, når det gælder golf på den indonesiske ø.

Ba Na Hills, Vietnam

Det er den tidligere verdensetter og erfarne Ryder Cup-spillerm engelske Luke Donald, som har designet Ba Na Hills Golf Club. Banen ligger tæt ved regionens fremtrædende bjergkæde, som har givet navn til banen.

Tanah Merah Country Club, Singapore

To baner ligger her i troperne. Tanah Merah Country Club omfatter to formidable golfbaner; Tampines og Garden Course.

Angkor Golf Resort, Cambodja

Sir Nick Faldo har lagt navn til designet af Angkor Golf Resort, som kaldes for en af Sydøstasiens skjulte perler. En bane, som mange golfentusiaster vender tilbage til.

Norman Course, Mission Hills Golf Resort, Kina

The Norman Course er en af de udfordrende baner i Mission Hills Golf Resort – en kendt adresse, når det gælder golf i Kina. Der er ikke færre end 22 baner i Mission Hills, men Norman Course er så absolut en af de bedste.