Citrus er golf på øverste hylde i Tunesien

La Foret er ikke bare en udfordrende bane; det er samtidig en usædvanlig smuk golfoplevelse. Foto: Citrus Golf

Citrus Golf ved Hammamet er nærmest det perfekte golfanlæg. Her er to afvekslende baner; den sværere La Foret og den lettere Les Oliviers.


Ét af de bedste golfanlæg i Tunesien er Citrus Golf lidt uden for den historiske by Hammamet. Resortet ligger en times tid syd for lufthavnen i hovedstaden Tunis og omkring et par timers kørsel fra lufthavnen mod syd, Monastir, hvor en del af charterflyene lander og letter.

La Foret-banen har en dramatisk afslutning, hvor der skal drives hen over en sø. I baggrunden ses klubhuset. Foto: Citrus Golf

Citrus Golf er da også flere gange stukket af med hæderen som landets bedste ved World Golf Awards – senest ved kåringen i efteråret 2021.

Læs mere: Hyggeligt hotel i tunesisk palmehave

Historien om Citrus Golf går tilbage til 1992. Citrus Golf er den eneste 45 hullers golfanlæg med to 18 hullers baner og en ni hullers bane. Den kendte amerikanske banearkitekt Ronald Fream har designet anlægget. Netop Fream har været en populær skikkelse, når det gælder baner i Tunesien. Både nabobanen Yasmine samt Flamingo-banen ved Monastir har Ronald Fream også på sit cv.

Særligt de ni første huller på Les Oliviers-banen har masser af plads på fairways. Her er det green på hul 9. Foto: GolfXtra

Den sværeste af de to 18 hullers-baner er La Forêt – opkaldt efter det franske ord for skov. En anelse lettere er Les Oliviers, som er mere åben og opkaldt efter det ocean af oliventræer, området er præget af. Begge baner er særdeles velholdte, og det er tydeligt, at greenkeeper-staben har styr på hele anlægget. Greens leverer en kvalitet, som der ikke kan sættes en finger på.

La Foret ligger som en usædvanlig smuk blanding af en skov- og parkbane. Banen er efter de første par huller, som er forholdsvis flade, ganske kuperet. Især de sidste ni huller går op og ned, og flere greens ligger højt placeret, så slagene ind til green kræver præcision. Om vendt er der også højtbeliggende teesteder ned med fairways, hvor der er mulighed for at se alle forhindringer.

Les Oliviers ændrer karakter

Les Oliviers er som nævnt den lidt lettere bane på Golf Citrus. Især de første ni huller er præget af et design, hvor området er fladt og med forholdsvis god plads på fairways.

På de sidste 18 huller ændrer banen karakter. Så skiftes der til en natur, som mere minder om La Foret med masser af træer. Også en del vand er i spil.

Fantastisk klubhus

Klubhuset på Golf Citrus huser en fremragende restaurant, bar og en proshop med alt, hvad der skal bruges ude på banen. Prisniveauet er i øvrigt ikke meget anderledes end hjemme i Danmark.

I klubhuset er der restaurant, bar, proshop samt omklædningsfaciliteter. Foto: Citrus Golf

Menukortet er en oplevelse, og som i de fleste andre golfklubber i Tunesien, så bliver gæsterne forkælet med tapas-agtige småretter, som kommer ind uden beregning, inden de bestilte retter kommer på bordet.

Der er kun ganske få kilometer ind til Hammamet, som har alt at byde på. En herlig strand, gode shoppingmuligheder samt den gamle bydel med masser af historie. Og der er et stort udvalg af restauranter.

Fra flere af hotellerne er der shuttle-service, så golfspillerne kan blive transporteret mellem hotel og golfbane.

 

 

Af Jørgen Schultz
i Hammamet, Tunesien

 

Citrus La Foret hole 3
Aperture: 2
Camera: iPhone XR
Iso: 25
Orientation: 1
« af 13 »