Direkte adgang til golf og gastronomi i Slovenien

Den slovenske hovedstad Ljubljana har meget at byde på med gastronomi og kultur, og udenfor byen ligger flere golfbaner. Foto: Norwegian

Norwegian lancerer den 10. nye rute fra København – direkte til Sloveniens hovedstad Ljubljana. Byen og Slovenien generelt har også for alvor markeret sig på den gastronomiske scene, siden de modtog den første Michelin-stjerne i 2020

Slovenien er et af de lande, som er under radaren, når det gælder golf. Men rundt i landet er der nogle muligheder, og de fleste af banerne – eksempelvis Arboretum og Royal Bled Golf Course – ligger i køreafstand fra hovedstaden Ljubljana.

Nu er adgangen til Slovenien blevet lettere, efter at Norwegian fortsætter med at ekspandere rutenetværket ud af Danmark. Norwegian har tilføjet endnu en ny direkte rute fra København til Sloveniens hovedstad Ljubljana – som for nyligt er blevet kåret som Europas bedste storbyferiedestination. Ruten bliver Norwegians 10. nye rute ud af København i årets sommerprogram, og den eneste direkte rute til Ljubljana fra Danmark.

Ljubljana er blandt andet kendt for sin storslået arkitektur, hyggelige brostensbelagte gader, grønne parker og Ljubljanica-floden, der løber igennem det historiske centrum af byen. Byen og Slovenien generelt har også for alvor markeret sig på den gastronomiske scene, siden de modtog den første Michelin-stjerne i 2020.

Bæredygtig destination

De sidste år er priserne regnet ned over Ljubljana som destination, og byen er blandt andet blevet kåret som European Green Capital og udnævnt som en af verdens 100 mest bæredygtige destinationer. Senest er byen blevet kåret som Europas bedste storbyferiedestination i 2022. Ljubljana har dermed for alvor skrevet sig på verdenskortet, som en destination, man ikke må gå glip af.

Og så er Slovenien blandt de mest interessante nye vinproducenter i Europa – ikke mindst på grund af deres eminente orangevin, som også herhjemme er blevet yderst populær.

I november 2023 tilføjede Norwegian 40 nye ruter til sommerprogrammet 2024 – hele 17 af dem fra Danmark. Med den nye rute til den slovenske hovedstad Ljubljana er antallet dermed oppe på 18 nye ruter fra Danmark, når sommerprogrammet sætter i gang ved udgangen af marts.

Ruten mellem København og Ljubljana flyves første gang d. 29. april, og vil derefter flyves to gange ugentligt mandag og fredag uden for højsæsonen, og tirsdag og lørdag i højsæsonen.

Af Jørgen Schultz