Ecco Touren i 2020 byder på nye formater – og med start i Spanien

Ecco Touren 2020 byder på nye værtsbaner - men også gensyn med gammel klassiker. Illustration: Ecco Tour

Ecco Tour kalenderen 2020 er nu offentliggjort, og mens et par populære baner får comeback som Ecco Tour-værter, så byder den kommende sæson nok engang på helt nye formater. Samt en gammel klassiker på Samsø.

Ecco Touren 2020 begynder en anelse senere end de forrige sæsoner, da Ecco Tour Winter Series på PGA Catalunya Resort nu omdøbes til Ecco Tour Spring Series og løber fra 3.-11. marts.

Ecco Touren 2020 begynder på PGA Catalunya i Spanien.

Fra den 5.-7. marts afvikles DAT Open, og fra 9.-11. marts hedder seriens anden turnering PGA Catalunya Resort Championship. I forbindelse med Spring Series 2020 vil der også blive arrangeret noget for sponsorerne, så de kan godt glæde sig til et besøg på et af Europas mest eksklusive golf resorts.

Det starter på Rømø

Vanen tro indledes Ecco Tourens opstart under nordiske himmelstrøg på Enjoy Resorts på Rømø, hvor Bravo Tours fra 22.-24. april nok engang er titelsponsor på det lækre Spa og Wellness Resort.

Fra 6.-8. maj rykker karavanen til Silkeborg Ry Golfklub og Jyske Bank Made in Denmark Qualifier. Mens tre spillere fra denne turnering vil kvalificere sig til Made in Denmark by Freja senere i maj, så afrunder denne turnering også den intense Race to Himmerland Ranking, hvorfra yderligere tre spillere får et skud på de mange millioner ved Made in Denmark i Himmerland.

I alt vil årets fire første turneringer således afgøre denne kvalifikationsrangliste i 2020.

Posen rystes

Den traditionsrige Ecco Tour bane i Kokkedal optræder i 2020 under titlen “The 12 Twelve – Players Charity” allerede fra 4.-5. juni, men udover at Kokkedal “som sædvanligt” er at finde på Ecco Tour kalenderen, så er det intet “sædvanligt” ved denne uge. Formatet er et 12 hullers format med reduceret felt.

Én af perlerne på Samsø Golfklubs bane er hul 15 – et par 3 hul, der spilles direkte ud mod havet. (Foto: GolfXtra)

Gensyn med en klassiker

Fra 8.-10. juni vender en sand klassiker tilbage til Ecco Tour kalenderen. Samsø Classic Pro-Am by Samsø Festival vil være et kærkomment gensyn med den hyggelige ferieø, som nok især Ecco Tourens sponsorer glæder sig til. Senest Samsø Pro-Am blev afviklet var i 2013 og året forinden havde arrangementet sågar Steen Tinning som vinder.

Efter en lang sommerferie rejser karavanen til det nordjyske til det skønne anlæg i Aalborg Golf Klub til Thisted Forsikring Matchplay 9, som afvikles fra 6.-7. august. Igen er der tale om en turnering med reduceret felt og over blot to dage. Alle tre sløjfer tages i brug i Aalborg, og der bliver fuld fart på. Arrangementet bliver en blanding af 9-hullers hulspil og gruppespil, og igen viser ECCO Touren, at man er parat til at ryste posen.

Fra 19.-21. august står der Esbjerg Golfklub og Esbjerg Open Pro-Am på programmet, og det populære gensyn med Marbæk-banen kommer via det nye Pro-Am format også for alvor sponsorerne til gode.

Special-arrangementet, Ecco Tour @ Great Northern afvikles den 10. september, hvor en række kvalificerede spillere vil have mulighed for at løbe med en stor præmiecheck for blot én dags arbejde.

Gensyn med sjællandsk mesterskabsbane

Fra 16.-18. september afvikles Ledreborg Masters, hvilket betyder et gensyn med mesterskabsbanen i Ledreborg Palace Golf Club. I 2008 sejrede norske Eirik Tage Johansen på Ledreborg, og efter mere end 10 års fravær er Ledreborg atter tilbage som ECCO Tour vært.

– Jeg er rigtigt glad for, at Ledreborg er tilbage på vores kalender. Det er en fremragende bane, og et anlæg med de helt rette faciliteter for både professionelle og sponsorer. Det betyder også, at der er lidt mere forkælelse til vores sjællandske sponsorer, fortæller Flemming Astrup.

Race to Himmerland presented by Freja afrunder igen årets ECCO Tour sæson, og som altid er der lagt op til et brag af en finale fra den 2.-4. oktober. Underholdning og golf på Europa Tour anlægget har gjort arrangementet til en fantastisk finale for både professionelle og sponsorer.