En kuperet oplevelse på italienske Elba

Ud til ni-hullers banen ligger der også en række lejligheder, hvor der kan overnattes.

Elba Golf Club dell’Acquabona er trods sine kun ni hullers et besøg værd. Banen er præget af ganske store niveauforskelle.

Elba, Italien: Elba – den tredjestørste ø i Italien ude i Middelhavet vest for Toscana – har et landskab, som få andre steder. Bjerge, skønne bugter med sandstrande og maleriske landsbyer. Og så er der duften af vildtvoksende rosmarin, timian og lavendler.

Elba er 27 kilometer lang og 18 kilometer bred. Den største by er havnebyen Portoferraio med omkring 12.000 indbyggere.

Ikke langt fra havnebyen ligger en af øens to golfbaner. Det hører til sjældenheder, at vi her på GolfXtra ser nærmere på ni hullers-baner, men Elba Golf Club dell’Acquabona er en oplevelse, som golfspillere skal unde sig selv at spille en runde på.

Elba Golf Club dell’Acquabona ligger kun otte kilometer fra Portoferraio, som langt de fleste sejler til fra Piombino på fastlandet.

Oliven- og eucalyptus-træer

Golfbanen ligger i et grønt område med masser af oliven- og eucalyptus-træer. Fra enkelte huller på banen er der en herlig udsigt ud over bugten over til Portoferraio, hvor færger, sejlskibe og speedbåde sørger for behørig aktivitet, mens turisterne soler sig på de herlige strande.

Selv om Elbas golfbane kun har ni huller, så er den værd at prøve kræfter med. I et kuperet terræn er banen 5100 meter lang (18 huller), og på trods af en forholdsvis kort bane, så er der ikke ligefrem en bane, som man spillemæssigt brænder af.

Hermitage er den anden bane på Elba med en herlig beliggenhed oppe på den nordvestlige side af øen

Der er nogle spektakulære huller med store niveauforskelle.

Greenfee-priserne er 40 euro for ni huller og 55 euro for 18 huller.

Den anden bane på Elba er Hermitage Golf Club, som også er en ni hullers bane.

 

Af Jørgen Schultz
på Elba, Italien