Portugals turistråd jubler over ny rejsevejledning

Portugal er kåret som verdens bedste golfdestination. Her er det signaturhullet - 16. hul - på Royal Course på Vale De Lobo-anlægget på Algarvekysten.

Allerede i timerne efter, at Udenrigsministeriet torsdag den 30. juli gav grønt lys for rejser til Portugal, var der hos flere af rejseselskaberne god interesse.

Lissabon, Portugal: Nu har danske turister igen grønt lys fra Udenrigsministeriet til at besøge Portugal, efter rejsevejledningen for det populære feriemål torsdag eftermiddag den 30. juli blev ændret. Og det glæder landets turistråd, der har ventet med længsel på igen at kunne byde danskere velkommen. Dermed er der også adgang til det væld af golfbaner, som Portugal har at byde på.

– Vi er meget glade for de gode nyheder og glæder os til igen at byde danske turister velkommen i Portugal! Det har vi ventet længe på, siger Stig Kaspersen, der er nordisk direktør for landets turistråd, Turismo de Portugal (også kendt som Visit Portugal).

Fortsat fokus på teststrategi

Da de danske myndigheder udsendte nye rejsevejledninger for godt en måned siden, levede Portugal ikke op til de kriterier, som man lagde til grund for vejledningerne.

– Som vi allerede på daværende tidspunkt forsøgte at overbevise Udenrigsministeriet om, var dette et direkte resultat af den meget proaktive indsats, som myndigheder i Portugal gør for at forhindre smittespredning: Man havde på det tidspunkt identificeret nogle områder i forstæderne til Lissabon, hvor smittespredningen var stor, og derfor blev snart sagt alle potentielt smittede testet, forklarer Stig Kaspersen, og fortsætter:

– I de godt fem uger, der nu er gået, siden de nye rejsevejledninger trådte i kraft, har præcis denne indsats sikret, at Portugal kom under grænsen på 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere per uge. I den pågældende periode kunne 85-90 pct. af alle nye registrerede tilfælde henføres til de pågældende områder i Lissabons forstæder, som ligger langt fra de områder, hvor turisterne kommer. I størstedelen af Portugal – inkl. kendte områder som Algarve, Azorerne, Madeira, Porto Santo, Porto og centrum af Lissabon – er smittetrykket særdeles lavt og har været det længe. Men pandemien er endnu ikke overstået, og Portugal vil derfor selvfølgelig fortsat fortsætte den aktive teststrategi og de mange foranstaltninger for at hindre smittespredning.

Rejseselskaberne i Danmark kunne kort efter ændringen i rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet konstatere rigtig god interesse for kunder, der vil tilbage til Portugal.