Flere medlemmer og greenfee-gæster skyller ind over Samsø

Den skønne seaside-bane på Samsø. Foto: Samsø Golfklub

Den snart 30-årige Samsø Golfklub har vind i sejlene. Medlemstallet er øget betragteligt, og der er allerede mange reservation og bestillinger til 2023-sæsonen.

Samsø: Golfklubben på Samsø fortsætter sin positive udvikling.

I sæsonerne 2020 og 2021, hvor corona-restriktionerne satte sit præg på dagligdagen, strømmede det nærmest ind med nye medlemmer og greenfee-gæster. De seneste to sæsoner er antallet af medlemmer i golfklubben ude i Kattegat vokset med cirka 450 nye medlemmer. Det betød, at klubben var Danmarks tredjestørste golfklub – målt på antal medlemmer.

Antallet af greenfee-gæster nåede cirka 7.000 i hvert af årene 2020 og 2021. Den store tilgang af nye medlemmer og greenfee-gæster har naturligt også sat sit klare positive aftryk på klubbens økonomi.

Nu går sæsonen 2022 på hæld, og her har det været mere normale tider, men hvor der fortsat har været et stort aktivitetsniveau.

LifeStyleGolf ApS, som arrangerer kurser samt Long Stay-ophold i det sydspanske er ny samarbejdspartner for Samsø Golfklub. Foto: Samsø Golfklub

Nye samarbejdspartnere

I corona-årene har der ikke kun været fokus på at tackle medlemstilgangen og de mange gæster. For Samsø Golfklub var dte også tid til at se sig omkring for at finde nye samarbejdspartnere og sponsorer. Klubben fik således kontakt til firmaet LifestyleGolf ApS, som holdt deres kursus-aktiviteter på Samsø Golfbane i den periode, hvor der var lukket for rejser til udlandet.

LifeStyleGolf ApS arrangerer Long Stay-rejser til Estepona i Sydspanien – og tilbyder mange aktiviteter. Der er tre gange ugentlig golfundervisning på Valle Romano, som er en af de foretrukne baner. Desuden afholdes ugentlige golfturneringer, vinsmagning og vandreture i bjergene.

Undervisningen forestår firmaets stifter Claus Machholm, som udover at bo på Samsø også fik sin træneruddannelse på øen.

Typisk er det Long Stay-golfrejser, hvor LifestyleGOLF sørger for hele pakken samt en super lejlighed tæt på havnen i Estepona, hvor firmaet også har kontor. LifestyleGolf har også afholdt kurser og turnering på Samsø Golfbane i år – og har dermed medvirket til god aktivitet i klubben.

Thomas Bjørn på besøg

Ecco Touren blev igen i år afviklet i flot solskinsvejr i juni måned på Samsø. Igen i 2022 var der rekorddeltagelse i turneringen. I den forbindelse havde klubben fornøjelsen af at opleve Thomas Bjørn både som spiller på Samsø-banen, men desuden bidrog han også med et foredrag for interesserede golfspillere. I øvrigt var det kun på Samsø, at Thomas Bjørn spillede med på Ecco Touren i 2022.

Ø-Golf, som spilles på golfbanerne på Samsø, Læsø, Ærø, Langeland og Fanø, har også været en succes med mange glade greenfee-gæster.

Samsø Golfklub ser med spænding og optimisme frem til golfsæsonen 2023, og der er allerede gang i planlægningen af næste års mange aktiviteter. Fra klubben opfordres til, at dem, som har lust til at prøve kræfter med seaside-banen på øen, gælder det om at bestille starttider i god tid. Specielt i forårssæsonen er der allerede mange reservationer og bestillinger.

Af Jørgen Schultz