Dag 1 i Himmerland: Nicolai Højgaard bedste dansker

Sidste års vinder Matt Wallace på 18. hul. Foto: Made in Denmark

Thorbjørn Olesen lå i top 10 indtil 18. og sidste hul. En triple-bogey sendte ham ned gennem feltet.

Tekst: Nyhedsbrev fra Made in Denmark

Himmerland: Førstedagen i Himmerland er slut.

Unge Nicolai Højgaard og Mathias Gladbjerg er bedste danskere efter førstedagen af Made in Denmark by FREJA. Thorbjørn Olesen blev fældet af en 7’er på 18. hul og ligger sammen med Lucas Bjerregaard midt i feltet.

Forhåndsfavorit og forsvarende mester Matt Wallace fik en fremragende start og er blot ét slag fra spidsen, hvor fem mand deler førstepladsen.

Det var ikke nogen rød-hvid dans på roser på førstedagen af Made in Denmark by Freja 2019. Heldigvis var Thorbjørn Olesen med helt fremme. Troede alle. En ærgerlig 7’er på sidste hul sendte Olesen fra top-10 og helt ned som nummer 69 efter de første 18 huller, men dog kun fem slag fra de førende spillere.

Ung er også danske Nicolai Højgaard, som på trods af en bogey på sidste hul er bedste dansker efter førstedagen. Den 18-årige golfkomet ligger nummer 30 side om side med de to tidligere vindere, Marc Warren og David Horsey samt danske Mathias Gladbjerg.

Lucas Bjerregaard havde ligesom Thorbjørn Olesen ligeledes gang i en rigtig fin torsdagsrunde, men måtte se sig slået tilbage til udgangspunktet mod slutningen af runden. En score i par betyder, at verdens nummer 43 ligesom Thorbjørn Olesen ligger nummer 67 og har fem slag op til førstepladsen.

Dansk Hole in One

Dagens helt store danske højdepunkt på Himmerland Golf & Spa Resort stod Martin Leth Simonsen for. En hole in one foran de ellevilde danske fans på 16. huls “Himmerland Hill” var en god hjælp på vej mod en 71’er, men indbragte også Simonsen en Garia. Til stor fornøjelse for Simonsens caddie, Jan Porsdal, var der ligeledes en Garia til ham. Læs mere om den historie her.

Joachim B. Hansen, Jeff Winther og Søren Kjeldsen havde alle en hård dag på kontoret, og de skal finde bedre spil frem fredag, hvis det skal blive til weekendgolf for trekløveret.

Helt i front ligger Edoardo Molinari, Alejandro Canizares, Paul Waring, Matthew Southgate og Tom Murray i fem under par. Du kan se hele stillingen her.